AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti MKYK'nın gündeminde ise dokunulmazlıklar, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 2013 yılı bütçesi ve dış politika konuları yer alıyor.
AK Parti MKYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. MKYK'nın gündeminde ise, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması yer alıyor. Başbakan Erdoğan, geçen salı günü basına kapalı gerçekleşen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda fezleke konularını partililerle değerlendirmişti. AK Parti MYKY'da ise son durumun ele alınması ve dokunulmazlıkların sadece BDP'lilere yönelik değil, yolsuzluk ve yüz kızartıcı suçlardan dolayı da milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunun masaya yatırılması bekleniyor.
AK Parti MKYK'da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 2013 bütçesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunulması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı 2013 bütçesi ile ilgili konuşma öncesinde ekonomi kurmaylarıyla ayrıca bir araya geleceği tahmin ediliyor.
AK Parti MKYK'nın bir diğer gündem maddesini ise dış politikadaki gelişmeler oluşturuyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in ziyaretiyle birlikte Suriye'de yaşanan son gelişmeler, Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot füzeleri, Irak hükümetiyle yaşanan gerilim ve Gazze merkezli olmak üzere Filistin'deki son durum AK Parti MKYK'da masaya yatırılacak. Ayrıca Mısır'da Mursi yanlıları ile karşıtlarının çatışmalarının da yine gündeme gelmesi bekleniyor. Toplantıda, bugün Türkiye'ye gelen ve akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'la görüşecek olan BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon'un ziyaretinin de masaya yatırılması bekleniyor.
(AT-CC-Y)

07.12.2012 15:01:31 TSI

Editör: Wan Haber