Havaların soğuk olması nedeniyle köydeki taziye evinde toplanan karabalıkla bir araya gelen milletvekilleri, sıcak karşılanmalarından dolayı vatandaşlara teşekkür ettiler. Burada ilk olarak konuşan Van Milletvekili Mustafa Bilici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Van’a 30 milletvekili ile bir çıkartma yaptıklarını belirterek, “İlk çalışmamızı Muradiye’nin Topuzarpa köyünde ve bu sıcak yüzlü vatandaşlarla birlikte yapmamızın gururunu yaşıyoruz. Muradiye Belediye Başkan adayı sizlerden biri, hepiniz onu bizden daha iyi tanıyorsunuz. Sizlere en iyi hizmeti getireceğine bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın sıkça belirttiği sözleri hatırlatan Bilici, “Biz size efendi olmaya değil sizlere hizmetkâr olmaya geldik. Sizin seçeceğiniz belediye başkan adayımız da aynı şekilde sadece ilçeye değil tüm köylere en iyi hizmeti getirerek sizin hizmetkârınız olacak. Aynı zamanda sadece ilçe belediye başkanını seçmeyeceksiniz, 30 Mart tarihinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da seçeceksiniz” diye konuştu.

Barış sürecine de değinen Bilici, “Uzun zamandır artık ölüm haberlerini çok şükür ki almıyoruz. Sonuçta şehit olan veya dağda öldürülen vatandaşlarımız doğu ve güneydoğu insanlarımızdır. Bu bölgenin insanlarıdır. Artık bunlara bir son verilerek ölümler durdu, faili meçhul cinayetler yok artık. İnşallah bundan böyle de olmayacaktır. Başbakanımız, ‘ben sadece elimi bu taşın altına koymuyorum, tüm vücudumu bu taşın, bu yükün altına koydum, siyasi hayatımı kaybetsem de hiç umurumda değil, yeter ki benim vatandaşım kaybetmesin, artık hiç kimse ölmesin.’ Biz önceleri Van Muradiye veya Çaldıran veya Erciş arasında yolculuk yaptığımızda o kadar kontrol noktaları vardı ki bir uzman çavuş kadın çoluk çocuk demeden hepsini indirip hakaretli bir şekilde arama yapıyordu, insanlık dışı muamelelere tabi tutuyordu ve maalesef keyfi muamelelerle istemediğine de geçiş izni vermiyordu. Artık halkın gücünü arkasına alan bir Başbakan buna ‘dur’ dedi ve tüm kontrol noktalarına bir son vererek halkın böyle eziyetlere maruz kalmasına izin vermedi. ‘Artık bu olağanüstü haller tarihe karışacak’ dedi, ‘benim analarım bacılarım ağlamayacak ocaklara ateşler düşmeyecek’ dedi ve elhamdülillah artık ocaklara ateşler de düşmüyor” diye konuştu.

Kilis milletvekili Ahmet Salih Dağ da, Başbakanın talimatlarıyla 30 milletvekili ile birlikte buraya geldiklerini ve bu hizmete fayda sağlamak için her yere de gideceklerini belirtti. Dağ, “Burası görüldüğü gibi çok soğuk, ancak insanlarımızın sıcak karşılamaları ve sıcak yüzlü olmaları inanın bu soğuğu bize hissettirmiyor. İnşallah bu sıcak yüzlülüğünüz daim olur. AK Parti hükümeti olarak gerek sosyal anlamda, gerekse eğitim alanlarında her konuda ülkeyi ileriye taşımış bir iktidar partisi ve bununla da yetinmemiş, bugün yanı başımızda Suriye’de çok büyük bir katliam yaşanmaktadır. Yapılan bu katliamdan kaçan insanlara kapımız sonuna kadar sizin için açıktır dedi ve gelen tüm mağdur insanlara elinden gelen yardım ve destekleri sunuyor. Başbakanımızın bu ülkenin başında kalmasını istiyorsan herkesin böyle bir başbakanın kalması için elinden gelenini yapması gerekiyor” diye konuştu.

“Ben Mardin’den buraya bir bacınız olarak geldim” diyen Mardin Milletvekili Gönül Beki Şahgülü; “Van bizim için çok önemli bir şehir. Yakın zamanda Van büyük bir acı yaşamıştı ve biz o zaman da gelmiştik. Van’ın en kısa zamanda kalkınacağını ve depremin tüm izlerini üstünden atacağını belirten Başbakanımızın destekleriyle görülüyor ki gerçekten Van depremin izlerini çok kısa sürede üzerinden atmış ve sanki hiç bir şey olmamış gibi herkes yaşamına devam ediyor. Başbakanımız ‘kalkınma yerelde başlayacak’ dedi ve Büyükşehir Yasası’nı çıkardı. Bazı itirazlara rağmen Başbakanımız siyasi risk alarak bu yasayı çıkardı, çünkü çoğu kişiler bunu istemiyordu. Kalkınmak için hepimizin birlikte yürümesi lazım, bir ayağımız ileri diğeri geri giderse yürüyemeyiz ve hiçbir şeyi de başaramayız. Eğer ki birlikte el ele vererek yürürsek batıdaki iller burada da ortaya çıkar. Budara kimseyi eleştirmek istemiyorum, kendi ilimden medeniyetler şehri dediğimiz Mardin şehrine Başbakanımız 2002 yılında ilk geldiğinde çok komik ki vatandaşlarımızın istediği iki şey vardı, biri içme suyu diğeri ise olağanüstü hal. İnsanlarımız, ne olursunuz bu olağanüstü hali kaldırın ki, dünya medeniyeti olan ilimize insanlar daha rahat gelebilsinler. Saklı bir cevher vardı ve insanlar korkularından gelemiyorlardı. Terörle anılan bu ilimiz artık huzur dolu günler yaşıyor. Hiç kimse diyemez ki ben AK Parti iktidarından faydalanamadım. Eğitimden, sağlıktan özgürlük bakımından her konudan herkes faydalandı ve faydalanmaya da devam ediyor. Bu seçim yerel seçimden genel seçime kadar bizim için çok önemlidir. İnşallah sizlerde belediye başkan adayınız olan İbrahim Vanlı’yı seçerek, bunla birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar’ı da seçecek ve Van gül açacak. Gezi olaylarıyla başlatılan seçim sürecini baltalama senaryoları tutmadı, başka yollarla bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Eskiden bu bölgeler terör, açlık, işsizlik gibi olumsuzluklarla anılıyordu. Ama artık bunla bir dur dedik ve bunda mutabık kalalım. Halkı için değil elini tüm vücudunu taşın altına koyan başbakanımıza vefa günüdür. Bugün bu bölge insanına bu bölge üzerinde oynanmak istenen tüm oyunları kırma günüdür. Bugün adaylara değil Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkma günüdür” şeklinde konuştu.

Daha sonra halkın istek ve temennilerini dinleyen milletvekilleri, seçimden sonra hizmete devam edeceklerini belirterek köyden ayrıldılar.

Editör: Wan Haber