Başkale İlçe Başkanı Ejder Yağızer ve yönetimi tarafından karşılanan milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici, köy muhtarlarının ve vatandaşların bulunduğu toplantı salonunda geçerek birer konuşma yaptıktan sonra halkın talep ve sorunlarını dinlediler.


İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık, İlçe Koordinatörü Kadir Tugay, İl Başkan Yardımcısı Abdullahat Arvas, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Akman, Cengiz Güvener, Bilal Yücebaş ve bazı kurum amirlerinin de katıldığı toplantıda selamlama konuşmalarını yapan İlçe Başkanı Ejder Yağızer ve İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık’ın ardından söz alan muhtar ve vatandaşlar özellikle barış süreciyle gelen olumlu atmosferden son derece sevinç duyduklarını belirttiler. Birçok vatandaşın köylerine geri dönmek istediğini ancak bu konuda maddi desteğin verilmesi gerektiğini ifade eden muhtarlar, bununla beraber köylerine hizmetlerin gitmesini istediler. 


Ayrıca ilçe sorunları hakkında da söz alan vatandaşlar, ilçedeki hizmet taleplerini dile getirerek, bunların yerine getirilmesi noktasında hükümete güvendiklerini söylediler. Vatandaşların taleplerini not alan milletvekilleri ise birer konuşma yaptılar.


Programda bir konuşma yapan milletvekili Burhan Kayatürk, Başkale’ye yapılan ziyaretin bir nutuk atma ziyareti olmadığını ve sorunları da sadece dinlemek ile kalmayacaklarını söyledi. Amaçlarının her yerde olduğu gibi Başkale ilçesinde de vatandaşları dinleyerek onların istediği şekilde en iyi hizmetleri ulaştırmak olduğunu ifade eden Kayatürk, ‘‘Biz burada birbirimize nasıl bir katkıda bulunabiliriz, Başkale’nin sorunlarını nasıl çözüme kavuşturabiliriz gayesini taşıyoruz. Biz Başkale halkının ne kadar misafirperver olduğunu biliyor ve her zaman da Başkale halkının sıkıntılarıyla yakından ilgileneceğiz’’ dedi. 
Kayatürk, ayrıca Başbakanın çözüm süreci ile birlikte çok büyük bir konuyu omuzladığını ifade ederek, olumlu işleyen süreçle birlikte ilçenin bugüne kadar aldığı yatırım ve hizmetlerin, daha çok artacağını ve böylece ilçenin çok daha hızlı bir şekilde kalkınacağını söyledi.


Gezi Parkı olaylarına değinen Kayatürk, Gezi parkı olaylarında Ulusalcıların Türkiye’yi cehenneme çevirmek için neler yaptıklarını herkesin gördüğünü ifade ederek, ‘’12 tane ağaç için bu kadar zarar yapılabilir mi? Görüyorlardı ki son günlerde ülkede bir Türk-Kürt kardeşliği söz konusu. Bu kardeşliğin sadece Türkiye de değil Orta doğuda da dengeleri değiştireceğini bildikleri için buna müdahale etiklerini gördük’’şeklinde konuştu. 


Yaşananların Uluslar arası basında Türkiye’nin ateşler içerisinde yandığı yönünde yayınladığını ifade eden Kayatürk, ülkeye ağaç lazım demek yerine, Dünya’nın en büyük havaalanını durdurun gibi söylemlerin denildiğini de sözlerine ekledi.


Daha sonra bir konuşma yapan milletvekili Mustafa Bilici ise, bölgeye yapılacak olan en büyük teşvikin barış ve huzur olduğunu ifade ederek, “Yıllardır ülkenin Güneydoğusu başta olmak üzere ocaklara ateş düşüyor. Analar ağlıyor. Bir çocuğu dağda diğeri ise askerde olan annelerin halini biz biliyoruz. Fakat Allaha şükürler olsun ki yaklaşık 5 aydır artık ocaklara ateş düşmüyor. Bu ülkeye artık şehit haberleri gelmiyor. Bundan sonraki süreçte buna inanın ki halkın vatandaşımızın refah seviyesi de müthiş bir şekilde yükselecektir. Biz bir projeye başladık. Yoğun çalışma sonucu tekstil kent projesini hayata geçirdik. Yaklaşık 1 yıl içerisinde sadece ilk etapta hedeflediğimiz yaklaşık 10 bin insanın istihdam edilmesidir. Bu tekstil kent ve buna benzer yatırımları inşallah Başkale’de de gerçekleştireceğiz. Başkale’nin mağduriyetini biliyoruz. Fakat Başkale’nin hükümet olarak hiçbir ayrım yapılmadığını gördük, görüyoruz. Hatta Başkale’nin yıllardır süre gelen mağduriyetini gidermek adına pozitif ayrımcılığı da söz konusudur. Başkale’nin geleceği açısından çok önemli olan Gelincik Sınır Kapısını ne yapıp yapıp hizmete açmamız gerekmektedir’’ dedi. 


""

Son olarak bir konuşma yapan milletvekili Fatih Çiftçi, ‘‘AK Parti hükümeti ile Başkale ilçesinde çok büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını hep birlikte görmekteyiz. Tüm kurumlar bazında yapılan hizmetler asla inkar edilemez. Biz bunun çok daha fazlasını yapma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Başkale bizim için çok önemlidir. Bölgede yaşanan barış süreci ile sıkıntıların son bulaca. 30 yıldır akan kan duracak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. İki muhalefet partisi çok net bir tavır almasına rağmen, Sayın Başbakanımız bir geri adım atmayarak, sorunu çözüm noktasına getirmiştir. Köylere geri dönüş konusunda elimizden geldiğince çalışacağız’’ dedi. 


Başkale ilçesinde milletvekilleri vatandaş buluşmasının ardından İlçe Başkanı Ejder Yağızer’in evinde verdiği yemek sonrası ilçeden ayrılan heyet, Güzelsu köyünde esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederek programlarını tamamladılar.

Editör: Wan Haber