AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını dinledi.
Terziler köyünde muhtar İsmail Ekim tarafından kahvaltıda ağırlanan Yurttaş'a, İlçe Başkanı Muhammet Akcan ve yönetimi, İl Genel Meclis üyesi Orhan Tutar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Dürdane Tutar ve çok sayıda partili eşlik etti. Kahvaltı sonrası konuşan Yurttaş, 10 yıldır iktidarda olduklarını belirterek, "Sizlerin desteği İle yüzde 50 oy aldık. Bu oyların karşılığını hizmet olarak veriyoruz. 10 yıl önce sıfır alınan araç sayısı 90 bin iken şimdi 590 bin oldu. 10 yıl önce Türkiye'nin İMF'ye borcu varken şimdi borcu olmadığı gibi borç para verir hale geldi. Biz halkımızdan aldığımız güçle büyüyen bir ülke haline geldik, daha da büyüyeceğiz." dedi. Büyükşehir Yasası'nın kanunlaşmasıyla birlikte mevcut 16 büyükşehir belediyesine 13 tane belediyenin daha ilave edildiğini kaydeden Yurttaş, 2014 yerel seçimlerinden itibaren 29 büyükşehir belediyesinin hizmet vereceğini söyledi. Bunlardan bir tanesinin de Manisa olduğunu hatırlatan Yurttaş, "Büyükşehirlerin arasında yer alan Manisa'nın, kader çizgisini değişeceğini düşünüyoruz. Bu kadar büyük bir şehri yöneteceğine inanmayanlar yasaya karşı çıkıyorlar. Biz AK belediyeciliğin adresiyiz. Biz birikimlerimize ve ekibimize güveniyoruz. Selendi'de büyükşehir kapsamında. Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçenin geliri yüzde 50 artacak. Sizlere daha iyi hizmet olacak. Bende bir köylü çocuğuyum. Büyükşehir köylere zaralı olsa ben buna karşı çıkardım. Maddelerini tek tek inceledim. Hepsi köylerimizin kalkınmasına faydalı. Muhalefet partileri eleştiriyor, onlara inanmayın köylerde içilen su fiyatları daha da ucuz olacak. Köy muhtarlarının işi kolaylaşacak. Köylerin tüm işlerini belediye yapacak. Köylerde bulunan vatandaşın imece usulü ile yaptığı işler yine köylerde kalacak." dedi.
Yurttaş buradaki programın ardından sırasıyla, Tepeeynihan, Pınarlar, Çıkrıkçı ve Yenice köylerini de ziyaret ederek, halkın sorunlarını dinledi. Yurttaş, bu köylerde muhtar ve köy halkı ile bir araya gelerek, tüm köylerin ortak sıkıntısı olan Selendi-Simav karayolu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yurttaş, çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini söyledi.
(AÇ-ÖND-Y)

02.02.2013 16:52:20 TSI

Editör: Wan Haber