AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, gazeteciliğin önemli misyon içeren ve özel manası olan bir meslek olduğunu, toplum dinamizmini ifade ettiğini söyledi. Gazetecilerin toplumun ritim, ahenk ve heyecanını gündeme taşıyarak, katma değer ürettiğine dikkat çeken Yavilioğlu,'Gazeteci toplumun sesidir." dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Basının toplumlar için ufuk çizen bir rolü bulunduğuna dikkat çeken Yavilioğlu, "Gazeteciliği yalnız olayları aktarıcı bir görev olarak değil, toplumun sağlıklı gelişmesine zemin hazırlayacak olgu ve düşüncelerin hazırlayıcısı olarak görüyoruz" kaydını düştü.
Basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu, demokratik toplumlarda 4'üncü güç olarak tanımlandığını kaydeden Yavilioğlu,"Toplum kendini basınla sorgular, kendi gerçekleriyle basın aracılığıyla yüzleşir. Basında yer bulan olay ve fikirlerle toplum kendini tarif eder. Böylesi bir misyon içinde gazetecinin topluma gelecek hazırlayan özel bir görevi vardır." vurgusunu yaptı.
Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan gazetecilerin, zorlu ve çetin şartlarda hizmet ürettiğini belirten Yavilioğlu, bölgelerarası kalkınmışlık farkının giderilmesi, Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmış bölgeler arasına girmesi sürecinde gazetecilerin ciddi bir rol üstlendiğini söyledi. Yavilioğlu, " Bölgenin değerlerini, kalkınma dinamik ve potansiyelini gündeme taşıma ve toplumla paylaşma noktasında gazetecilerin emeği büyüktür. Sosyal ve ekonomik kırılganlıkların giderilmesi, bölgenin kalkınma noktasında tek amaca yoğunlaşmasında gazetecilerin ifade ettiği sinerji çok önemlidir" diye konuştu.
Gazeteciliği bir toplum mühendisliği olarak tarif eden Yavilioğlu, AK Parti iktidarları döneminde basına çağdaş destekler verildiğini, gazetecilerin AB normunda imkanlara kavuşturulması için alt yapı hazırlandığına dikkat çekti.
Yavilioğlu, mesajında, çalışan gazetecilere başarılar dileyerek, görev başında hayatını yitirenler başta olmak üzere hayatta bulunmayan tüm gazetecilere rahmet niyaz etti.
(ERZ-AT-Y)

10.01.2013 16:23:22 TSI

Editör: Wan Haber