Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti İscehisar Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye'de demokrasinin tam olarak oturmadığı için her şeyin birbirine karıştığını söyledi.
Çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Halil Ürün, vatandaşların iş ve işçi bulma kurumu müdürünün yapması gereken görevi siyasilerden beklediklerini belirten AK Parti Milletvekili Halil Ürün, "Devlet Personel Dairesi'nin ya da kurumların yapması gereken tayin ve terfi işlerini milletvekilinden bekliyorlar. Kamu çalışanları kamuda işe girerken bir sözleşme imzalıyorlar. Bu sözleşmeye göre Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün sınırları içinde çalışacaklarını kabul ediyorlar. Fakat böyle olmuyor. Atanan arkadaş 'beni şuradan aldır şuraya verdir' diye ya da 'ben geldim karım gelemedi, karım geldi kızım gelemedi' diye taleple bulunuyor. Bütün bu meseleler normalde siyasetin doğrudan ilgilenmesi gereken meseleler değil. Siyaset kurumu yönetimle ilgilenmesi gerekir. Bizim konuşmamız gereken bu köy yollarını nasıl yapabiliriz olmalıdır. Afyonkarahisar'da 4 bin kilometreden fazla köy yolu ağı var. Elimizde de bir bütçe var ki buna göre seneden 250 kilometre yol yapılabiliyor. Tüm bunlar bütçeyle ilgilidir. İnşallah millet olarak ürettikçe ve vergi verdikçe bu yollar peyderpey yapılacaktır."
Toplantıda, ayrıca tarım ve sanayide kullanılan kuyu suları ile ilgili olarak yeni bir yasal düzenleme yapıldığını belirten Ürün, bu konuda vatandaşlara DSİ'nin yardımcı olacağını kaydederek, sular ile ilgili kanunun 2011 yılında çıkarılan bir torba kanun ile birlikte TBMM'den çıkarıldığını ifade etti.
(ME-GC-YHY-Y)

18.02.2013 18:19:26 TSI

Editör: Wan Haber