Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Aliağa ilçesini ziyaret etti.
Milletvekili Ulema, Aliağa'da ilk ziyaretini AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatına gerçekleştirdi. Burada AK Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve Parti üyeleri ile bir araya gelen Ulema, İlçe Kadın Kolları toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Ulema, "Bizi milletvekili yapan İzmirli, Aliağalı seçmenlerimizle bir arada olmaya çalışıyoruz. Bu günde programımızı burada gerçekleştirdik. Partimiz için en önemli çalışmalardan biri olan sandık bazlı çalışma. Başkanlarımızın hazırladığı bir program var. Kadın kollarından sizin aranızdan milletvekili olmak gurur verici. Bugün ilçe kadın kollarının toplantısı olması güzel bir rastlantı oldu. Çünkü Ak Parti kadın kolların yeri ve önemi çok büyük. Her biriniz bu ülkenin geleceği için inanın birer tuğla koyuyorsunuz" dedi.
Partili kadınlara; "Önümüzdeki 2014 yerel seçimleri, onun akabinde seçimlerden 3 ay sonra Cumhurbaşkanlığı ve ardından bir yıl sonra da tekrar genel seçimler var. Hepinize önemli görev düşüyor" diye seslenen Ulema, şöyle konuştu: "Başkanımıza siyasette kadınlara verdiği önem için teşekkür ediyorum bir kez daha. Kadınların göstermiş olduğu emek, fedakarlık bir o kadar fazla bunu kabul etmek zorundayız. Bugün bir buçuk milyona yakın üyesi olan kadın kolları teşkilatımızın kademelerimizle, gençlik kollarımızla birlikte İzmir'de inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde artık İzmir'in yerel yönetim kaderini hep beraber değiştireceğiz. Bunun için sizlerin, kadınlarımızın çalışması çok çok önemli. İnanın bana çok önemli bir iş; kadının duygusal zekâsıyla, sorun ve problemlere yaklaşımı hep farklı olmuştur. Annelik içgüdüsüyle beraber konunun çözümüne erkeğin, çocuğun ve yaşlının bakış açısını getirir. Yani kadın Türk toplumunun hepsinden sorumludur. Aileyi bir arada tutan varlıktır. Siyasetteki var olan problemleri yansıtan varlıktır. Bu yüzden ben hepinizin çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

"80 YILDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARA İLK NEŞTERİ VURDUK!"
TBMM'de grubu olan muhalefet partilerinin Türkiye'ye, yaşanan olaylara ve gerçekleştirilen çalışmalara olan bakış açılarına ve eleştirilerine baktıklarında millet iradesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini anlatan Ulema, "Ak Parti bu milletin içinden çıktı. Bu güne kadar partimizin önüne birçok engel konulmaya çalışılmış ama milletimizin desteğini alarak iktidara taşınmış bir partiyiz. Her defasında girdiği seçimlerde iktidara taşınmış bir parti. Bu gün bu ülkede var olan bütün sorunları 80 yıldır çözülmeyen sorunları çözmek için neşteri vuran Ak Partidir. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü, kardeşliği için uğraşan Ak Parti'dir. Samimiyetiyle uğraşan başbakanımızdır" dedi.

"CHP, MHP VE BDP ORTAK BİR MUHALEFET GELİŞTİRİYOR"
Ak Partiye karşı hem CHP'nin hem MHP'nin hem de BDP'nin ortak bir muhalefet geliştirdiğini ileri süren Ulema,şunları söyledi: "Mecliste öyle tablolarla karşılaştık ki, bu ülkenin bütünlüğünü din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkesi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak görüp ama her şeyden önce insan olduğu için hizmet götürmeye çalışan, bireysel özgürlükleri arttırmaya çalışan bu ülkenin ekonomisini dünyanın 10'uncu büyük ülkesi yapmaya çalışan Ak Parti'ye karşı hem CHP'nin, hem MHP'nin, hem de BDP'nin ortak bir muhalefet geliştirdiğini gördük. Biz hep şunu söylüyoruz; üçü birden bu kadar sert muhalefet gösteriyorsa, biz bu millet için yine çok doğru bir iş yapıyoruz. CHP, MHP ve BDP yıllardır bu ülkede var olan sorunlardan prim almışlar. Siyaset malzemesi olarak hep bu ülkenin canını yakan, annelerin gözünden yaş akmasına sebep olan konulardan prim almışlardır. Siyaset malzemesi yapmışlardır. Türkiye 30 yıldır süren terör konusunda atılan adımlarda muhalefetten samimi bir yaklaşım görmedik. Planınız, programınız ne diye sorduk bir cevap alamadık."

"İZMİR İYİ YÖNETİLMİYOR!"
Yerel yönetimlere de değinen Ulema; "Yerel yönetime bakıyoruz; İzmir'de yerel yönetimlerde de CHP zihniyeti devam etmektedir. Bakın yaklaşık 13 yıldır CHP'li belediye tarafından yönetilen bir İzmir. Bu İzmir'de hepimiz yaşıyoruz. İzmir'in önünü açmak İzmir'i ileriye taşımak için 13 yıldır ne yapıldı? Bu soruya, inanın bana kendileri bile doğru dürüst cevap veremez haldeler. Bu gün hala İzmir toplamış olduğu çöpü nereye depolayacağını tartışıyor.2013 yılındayız 13 yıldır iktidarda olan bir Büyükşehir Belediyesi var ve hala biz İzmir'in çöp sorununu konuşuyoruz. Peki diğer belediyeler özellikle Ak Partili başkanlar tarafından yönetilen belediyeler de durum nasıl? Artık onlar çöp depolama alanlarını tartışmıyor. Onlar çünkü şehrinden toplamış olduğu çöplerden o şehre elektrik üretecek sistemi kurmuş durumdalar. Çöp artık bu yüzyılda sorun değil" diye konuştu.
İzmir Milletvekili Ulema, toplantı sonrası Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik'i makamında ziyaret etti. Daha sonra Aliağa esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Ulema, Horozgediği Köy Muhtarı İsmail Mete'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere akşam saatlerinde Aliağa'dan ayrıldı.
(HE-ERG-Y)

30.01.2013 13:08:13 TSI

Editör: Wan Haber