Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Çermik ilçesinde bulunan öğretmenevinde Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kara, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililerle istişare toplantısı düzenledi.
Milletvekili Mine Lök Beyaz, toplantıya katılanlara teşekkür ederek yerel seçimlere 1 yıl kadar bir süre kaldığını bundan sonra sık sık istişare toplantıları yapacaklarını belirtti. Beyaz, herkesin yaklaşan mahalli yerel seçimler nedeniyle daha fazla çalışması gerektiğini söyledi. Yerelden aldıkları gücü Ankara'ya götürmeyi hedeflediklerini belirten Beyaz, Çermik'in potansiyelini ortaya çıkarmak için elbirliğiyle çalışılması gerektiğini belirtti. Beyaz, "Aslında Çermik her konuda örnek bir ilçe. Çermik'i Adıyaman'a bağlamak için Çermik, Gerger arası bağlantıyı sağlamak üzere köprü yapılması konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşme yapıldı ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Çermik Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığını biliyoruz, Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye daha modern günümüz şartlarına uygun oda sistemli bir devlet hastanesi yapılması için başvuru yapıldı. Çermik Ergani arası yolun duble hale dönüştürülmesi için başlatılan proje çalışmamız devam ediyor. Bu yolun bir an önce yapılması için ulaştırma bakanı ile görüşeceğiz. Ayrıca komşu ilçe Çüngüş'ün kör noktadan kurtarılması için Çüngüş'ü Malatya'ya bağlayacak yolu açmak istiyoruz. Bu konu için Malatya milletvekilleriyle görüştük. İnşallah bu yolu yaparak, Çermik'i ve Çüngüş'ü Malatya'ya bağlayacak yol ile kör nokta olmaktan kurtaracağız" dedi.
İstişare toplantısının ardından ilçedeki taziyeleri dolaşarak yakınları vefat eden hemşerilerine başsağlığı dileyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kara, İl Genel Meclis Üyesi Şehmus Karamehmetoğlu ve partililerle birlikte AK Parti İlçe teşkilatına geçerek partililerle bir araya gelip sorunlarını dinledi.
(HG-AKK-Y)

31.01.2013 12:41:20 TSI

Editör: Wan Haber