AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Akhisarlı yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
Kahvaltıya Milletvekili Aydemir'in yanı sıra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit de katıldı. Milletvekili Aydemir, demokrasinin en önemli unsurlarından birisinin de gazeteciler ve basın olduğunu belirterek, buradaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyunu doğru, dürüst ve tarafsız birşekilde objektif olarak bilgilendiren, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmadan, yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarının ifa ettikleri görev çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Basın ve gazetecilik, haber vermenin, haberi duyurmanın ötesinde toplumsal bilicin oluşmasında, günlük hayatımızda da vazgeçilemez bir öğedir. Basın, millet olarak ülkenin umumi sesidir. Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan bu kıymetli meslek mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler dilerim" dedi.
Gazetecilerin yıpranma hakkının yeniden tanındığına dikkat çeken Aydemir, basının demokrasinin değişmeyen temel taşı olduğunu belirtti. Tutuklu gazetecileri ile ilgili açıklama yapan Aydemir, içeride yatan tutuklu gazetecilerin hiç birinin gazetecilik sıfatı ile tutuklanmadığını söyledi.
Kahvaltının ardından, programa katılan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit günün anısına gazetecilere çiçek takdim etti.
(BG-ERG-Y)

12.01.2013 12:35:50 TSI

Editör: Wan Haber