AK Parti Van Milletvekili Adayları Büyük Urartu Oteli’nde düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi. Seçim bürosu bulmakta sıkıntı çektiklerini kaydeden Kayatürk, “Seçim bürosu için şu ana kadar 20-25 yere baktık. 12 yeri kesinleştirdik. Bir kısmının peşinatlarını ödedik. Hepsi sonra arayarak, ‘özür dileriz, size yerimizi veremeyeceğiz’ dediler.

İlhan SİYAHTAŞ

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda “Seçim çalışmalarımız tam hızıyla devam ediyor. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek ve basın bu çalışmalarımızı paylaşacağız” dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı’nın organize ettiği toplantıya AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Milletvekili Adayları  Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ, ilçe başkanları, Tuşba Belediye Başkanı ve partililer  katıldı.

Toplantı’da söz alan  AK Parti Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk” Öncelikle basının bu güne kadar yaptığı olumlu eleştiriler için teşekkür ediyorum. Biz depremde halkımızı yalnız bırakmadığımız gibi Kobani olaylarında da bırakmadık. Kobani olayları maalesef 6-7 Ekim’de bahanelerle yapıldı. Oysa Ak Parti hükümetinin Kobani için ortaya koyduğu duruş yardımseverlik İngilizler, Fransızlar, Amerikalılar, Avrupalılar hatta Kobani halkı tarafından şükranla karşılandı. Yani burada bir partinin ısrarla bize teşekkür etmiş veya etmemiş olmasını biz bir eksiklik olarak görmüyoruz. Onlar tabi biz burada acaba bir eksiklik bulabilir miyiz hesabı içerisinde. Hatta zaman zaman iftiraya gidecek şeyler söylendi. Biz IŞİD kanlı bir terörist örgüttür dediğimiz dönemlerde bile neden IŞİD’e destek veriyorsunuz gibi saçma sapan sualler karşılaştık. Yani kanlı bir örgüttür ve dünyada onu terörist örgüt olarak ilan eden ilk ülke, ilk hükümet Ak Parti hükümetidir. Biz 3 gün içerisinde 200 bin insanı ülkemize aldık onlarla kucaklaştık. Sadece birkaç milyon Arabı değil 2 gün içerisinde 200 bin Kürt kardeşimizi biz kucakladık. Zor günlerde birlikte olduğumuz Van halkıyla bundan sonrada inşallah iyi günde de, güzel günde de birlikte önemli projelere imza atacağız. Yaşadığım bu olumsuzlukların hiçbir tanesi bu memlekette beni umutsuzluğa götürmedi” dedi.

 “Van büyüyecek”

Van’a büyük bir inancım vardır diye sözlerini sürdüren Kayatürk,” Göreceksiniz Van çok hızlı bir şekilde büyüyecek. Van’daki güzellikler Van Gölü’nün kıyıları dünyadaki en güzel kıyılardır, Van Türkiye’deki 3-5 tane başkentten biridir. Bundan sonra biz önümüze bakacağız ve Van biz istesek de istemesek de özellikle HDP belediyeleri burada kendilerini hizmete verseler de vermeseler de Van büyüyecek. Birkaç sene sonra Van’ın nüfusu birkaç milyon olacak. Erzurum, Elazığ, Malatya bunlar hepsi Türkiye’nin çok önemsediği bizimde çok sevdiğimiz illerdir ama bu iller küçülüyor, göç veriyor ama Van çok hızlı bir şekilde büyüyor. Hele hele 40 yıllık bir şiddet dönemi bittiği zaman biz burada dağlarımızda MTA araştırma yaptıktan sonra, dağlarımızda rahatlıkla hayvancılık yaptıktan sonra çok daha hızlı gelişeceğiz. Gürpınar’da 372 bin tane küpeli hayvan var şu anda aslında küpeli olmayanlar mutlaka Tarım Bakanlığı’nın üzerinde çalışma yapması gereken hayvan sayısı 100 bin. Dolayısıyla 400 – 460 bin civarında hayvan var küçükbaş hayvan. Bunlar çözüm süreci ile başladı. Çözüm sürecinde karşımızdaki insanlar daha fazla bir samimiyet çok hızlı bir şekilde bu bölge büyüyecek ve bu bölgenin en hızlı büyüyen ili kuşkusuz Van olacak bundan endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

“Seçim bürosu bulamadık”

 Kavga istemediklerini, baskıdan uzak bir ortamın Van’ı uçuracağını dile getiren Kayatürk, “Seçim bürosu için şu ana kadar 20-25 yere baktık. 12 yeri kesinleştirdik. Bir kısmının peşinatlarını ödedik. Hepsi sonra arayarak, ‘özür dileriz, size yerimizi veremeyeceğiz’ dediler. 10-20 katına kadar kira verdiğimiz halde kabul etmediler. Bunun olmaması lazım. Bu herkese zarar veriyor” diye konuştu.

 “İnsanlar  kime gideceklerine karar vermişler”

AK Parti Adayı Faruk  Alpaslan konuşmasında, “ Biz burada halkımızla beraber olalım derken, bakın halk diyor ki,  devlet bizden küsmüş. Bugün Nepal’de olan o depreme bakın, yardımlara bakın ama bizim ilimizdeki o iklim şartlarına rağmen devletin yaptıklarını karşılık bakın onun akabinde, hep devlet dediğimiz zaman bu hükümet, bu parti bir belediye seçimi geçiyor tamamen onun karşılığını karşı tarafa veriyorsun, yapılmayan hizmetleri devlet yapmıyor diyeceksin. Burada da ben size soruyorum: Allah aşkına devletin buradaki bütün imkânları geçmedi mi belediyeye? Köy hizmetlerinden tutun da resmi kurum ve kuruluşların tamamının araç gereci geçmedi mi oraya bu hizmet bekleyen halk bu hizmetler Büyükşehir statüsünde olması gereken hizmetler değil mi? Evet eğer yatırımdan bahsediyorsak bugün burada yapılmıyor, Burada da biz kendimize bir soralım Benim en büyük hayallerimden birisi OSB’de 4 etabında yatırımcılarla dolması, istihdam yaratması üretime dayalı iş adamlarının burada başvurularını yapması. İş adamları burada başvuruda bulunmuş, yer almış, ama bir adım atıp yapmıyor. Bakın 6.bölge olmamıza rağmen bütün imkanların en iyisini bizim bölgemize verilmesine rağmen yatırımcıyı çekemiyoruz. İşte bu huzur ortamı olmadığı süre içerisinde ne halkın devlete karşı olan özgüveni dışarıya yansıması var ne de başka taraflara olan coşkuyu da sevinci de bulamıyorsunuz kusura bakmayın. Bu sadece bu sessizliği Ak Parti üzerine yoğunlaştırmayın, bunu kesinlikle böyle yorumlamayın. İnsanlar içlerinde gayet bilinçli bir şekilde kime gideceklerine karar vermişlerdir. Bu yüzden bu heyecanın oluşabilmesi için sizlerin de gerçek manada halka doğruları anlatmanız lazım” diye konuştu.

Editör: Wan Haber