AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya, Radyo Enerji programcısı Hakan Gedik Demirtaş'ın sunduğu "Bir Soru, Bir Konuk" programına konuk oldu.
Bir saati aşan radyo programında dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Emin Sarıkaya, "Parti merkez ilçe teşkilatımızın il merkezinde yapmaya çalıştığı pek çok proje var. Yapılan merkez ilçe kongresinde bir oy farkla kazandırdığımız seçimlerin ardından yeni bir yönetimle çalışmalarımıza başladık. Göreve geldiğimizden bu yana gece gündüz demeden de vatandaşımızın sorunlarını dinlemek için çaba sarfediyoruz. Türkiye'de ilk defa Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıksesir, Bilecik merkez ilçe başkanları ve yönetimleriyle Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı olarak birlikte toplantı yaptık. Bölgenin geleceğiyle ilgili projeler üretiyoruz; Hisar Kalesi'yle ilgili bir projemiz de bunlardan birisi" dedi.
İş adamlarının havalimanı bölgesine yatırım yapmasını isteyen Emin Sarıkaya, "Kütahya'da 700 mülteci kardeşimizle birlikte toplantılar yaptık, onların sounlarının çözümü için böyle bir çaba içerisine girdik, girmeye de devam ediyoruz. Sorunlarının büyük bir bölümünü çözeceğiz. Kendileri devamlı yardımlarla hayatlarını sürdürmek pozisyonunda olmak istemiyorlar, çalışıp kendi paralarını kendileri kazanmak istiyorlar. Biz bu düşünceleri yerinde bulduk, bu konuda ne yapabiliriz üzerinde çalışacağız.
Öte yandan haftada üç gün mahalle toplantıları yapıyoruz, bu toplantılarda mahallelerimizde ne gibi sorunlar var, bu sorunları nasıl çözebiliriz sürekli bunun telaşı ve çabası içerisinde oluyoruz.Havalimanı konusuna gelecek olursak, biz mutlaka havalimanı bölgesinde Kütahyalı işadamlarımızın yatırım yapmasını, yatırımlarının olmasını istiyoruz. Bu anlamda tüm Kütahyalı yatırımcılarımızı havalimanında yatırım yapılabilecek alanlarda yatırım yapmaya davet ediyoruz, mutlaka bu anlamda yatırım yapılacak alanlar hala var.Son olarak SLİ sınavında 113 işçi alımı yapıldı, alınan işçilerin hepsinin KPSS puanı ile alınması dolayısıyla vatandaşımızın bazı tepkileri var. Bununla ilgili bir ön araştırma ve çalışma içerisinde olduğumuzu da belirtmek isterim. Bir sorun gerçekten varsa, bu çözülebilir" diye konuştu.
(EFE)

19.01.2013 14:53:55 TSI

Editör: Wan Haber