AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ayasofya Müzesi etrafında yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla sohbet etti.
Başkan Altunbaş, 2009 yerel seçimlerinde hem mahalle vatandaşlarına hem de Trabzon kamuoyuna bu alanın yeniden dizayn edeceğimizin sözünü verdiklerini belirterek, Ayasofya Kentsel Dönüşümünün söz verdiklerini günden itibaren etrafındaki çarpık yapılaşmanın tümünün hakkını ödeyerek istimlakleri gerçekleştirdiklerini bir bölge olduğunu söyledi.
Ayasofya Müzesi etrafı için kamulaştırmalara hiçbir vatandaşlı mağdur etmeden toplamda 40 milyon TL ödediklerini ifade eden Altunbaş, "Zamanın TOKİ başkanı ve şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın da büyük katkıları ile daha sonraki TOKİ idarecilerini katkılarını devam ettirmesi ile istimlaklerin tümü gerçekleştirildi ve kamulaştırılan bütün binalar yıkıldı. Anıtlar Kurulu ve alanın arkeolojik SİT alanı olması nedeniyle Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan da tüm onaylar alınarak rekreasyon projesi tamamlandı.Rekreasyon yapım ihalesi için hazırlıklar 21 mart Perşembe günü yapılacak. Bir teknik engel teşkil ortaya çıkmaz ise 2013 yılının sonuna kadar veya 2014 yılının ilk üç ayında bu güzel tarihi mekanı en güzel rekreasyon düzenlemesini de bitirmiş olarak gerek Trabzon'umuzun gerek ülkemizin gerekse dünya turizminin hizmetine açabilmiş olacağız. Şunu özellikle belirtmek isterim ki biz AK Parti iktidarı olarak Trabzon halkına hangi hizmeti söz vermiş isek bunu yerine getirdik. Bizim asıl amacımız bu şehre bir çivi daha nasıl fazla çakabiliriz bunun hesabı içerisindeyiz. Ayasofya kentsel dönüşüm çalışmalarını da emeği gecen başta Bakanımız Erdoğan Bayraktar, Eski Bakanımız Faruk Özak, Milletvekillerimiz ve bu alanda büyük emeği olan Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum. Biz söz verdiğimiz gibi hizmetlerimize AK parti olarak devam ediyoruz" dedi.
(OK-ÖS-Y)

19.02.2013 11:40:51 TSI

Editör: Wan Haber