-AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, hükümet ve Soma Belediyesi'nin ilçede süren yatırımlarını yerinde inceledi. Belediye binasında partililerle biraraya gelen Vekil Aydemir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Sabah saatlerinde Soma Belediyesi'nin en üst katında düzenlenen kahvaltılı organizasyona Milletvekili Aydemir'in yanı sıra Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclis üyeleri, Ak Partili belediye meclis üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Milletvekilimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Ankara'daki tüm işlerin takibinde bizimle sürekli diyalog halindeler. Bugünde Soma'da hükümetimizin ve belediyemizin yatırımlarını incelemek için Soma'da. 300 yataklı hastane, çevre yolu, vergi dairesi hizmet binası, TOKİ Konutları yatırımlarının son aşamaları için gidip bilgiler alacağız. TOKİ ile ilgili sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Şu anda devam eden 104 konutun haricinde 330 kişi daha TOKİ konutlarından almak istiyor. Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde Ankara'da girişimlerde bulunacağız" dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan'da Aralık ayında olmasına rağmen TOKİ konutlarının müteahhit firmasının Temmuz Haziran ayında konutları teslim edeceğini ifade etti.
32 DERSLİKLİ YENİ BİR LİSE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI"
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan da Soma'ya yeni bir lise müjdesi verdi. Özkan, "32 derslikli bir lise 2013 yılı yatırım programına alındı. Bunun dışında Soma Belediyesi Zihinsel engelliler için bir eğitim uygulama okulu yapacak. Geçtiğimiz haftalarda vali ile protokol imzalandı. Projeleri de geldi. Başkanımızda yakında takip ediyor. Tamamı yaklaşık 1,5 milyon TL civarında bir yatırım. Soma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kaynaklarıyla 24 derslikli bir ortaokul daha yapılacak. Ayrıca üç okula da ek bina yapılacak. 2013 yılında eğitime harcanacak para yaklaşık 13-14 milyon civarında. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün de hizmet binası ihalesi yapıldı. Onunda ihalesi sonuçlandı sanıyorum önümüzdeki günlerde çalışması başlayacak. Vergi Dairesi inşaatının da kabası bitmek üzere. Sadece Adliye ile ilgili projesi, yeri gibi her şeyi hazır olmasına rağmen bir türlü ihale gününü alamadık. İnşallah onu da bu sene başlatmayı hedefliyoruz. Yeni santralle ilgili sözleşme ve yer teslim çalışmaları tamamlandı. Herhalde yaz aylarına doğru inşaatı başlayacak" diye konuştu.
Milletvekilleri olarak fırsat bulduklarında ilçe ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Soma'nın daha yaşanılır bir ilçe olması için hep birlikte çalışılaşacaklarını belirtti ve şunları söyledi: "Milletvekilleri olarak biz Soma Belediye Başkanı ve Ak Parti İlçe Başkanımızdan son derece memnunuz. Belediye Başkanımız Hasan Ergene yaptığı hizmetlerle her geçen gün halkımızın gönlünde taht kuruyor. Soma halkının daha çok rahat etmesi ve refah seviyesini arttırmak amacıyla her geçen gün çalışmalarına devam ediyor. Sadece belediyenin rutin yapması gereken işlerini değil, ayrıca hükümetle birlikte paslaşarak devletimizin yapacağı yatırımlarda da öncülük etmektedir. Bir okul yapmak belediyenin görevi değil. Zafer Mahallesinde yapmış olduğu Anadolu Lisesi'nin ardından engellilere yönelik bir okulun daha protokolü imzalanmış. Bunlar belediyenin asli görevleri değil. Ama biz her zaman iktidara geldiğimiz günden itibaren bütçemizdeki en büyük payı eğitime ayırdık. Hükümetimiz bu yönde çalışma yaparken belediyelerimizde hükümetimizi örnek alıyorlar. Bu yöndeki çalışmalarla belediyemiz çalışmalarında halkımızı mağdur etmeden yapmış olduğu hizmetleri aksatmadan bu yönde ki yatırımları da ekonomisini iyi idare ederek bu yatırımlara da büyük pay ayırıyorlar. Somamızda adeta eğitiminde çağ atlatıyorlar. Milli eğitim, vali, Özel İdare ve hükümetimizle birlikte hamdolsun Somamızı daha yaşanabilir bir şehir olması için gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanımız var. İlçe yönetimimizle çok uyumlu çalışıyorlar. Her gittiğimiz yerde biz Soma'yı vekiller olarak örnek gösteriyoruz. Soma, hem ekonomik yönden, siyasi yönden hem de belediye çalışmaları yönünden lider bir şehrimizdir. Soma halkı da sağolsun her zaman bizlere destek oluyor. Onlarda yapılan hizmetleri görüyor ve beğeniyorlar. Soma halkına bu hassas duyarlılıklarından ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Manisa'nın Büyükşehir belediyesi olmasını da değerlendiren Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir olarak seçimlere gideceğiz. Büyükşehir olmanın çok büyük avantajları vardır. İstanbul, Kocaeli, Konya, Erzurum bu haktan istifade ediyorsa bizde Manisalılar olarak istifade etmek istedik. Ama kanun çıkmadan gerek ana muhalefet gerekse diğer muhalif partiler Büyükşehir yasasını halkımıza yanlış anlatarak yasanın getirisinden çok götürüsü oluyor gibisinden bilgi kirliliği oluşturdular. Buradan hemşehrilerime şunu belirtmek istiyorum. Manisa, Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Bundan Manisa çok kazançlı çıkacaktır. Tabiî ki Manisa kazançlı çıkacaksa Soma'da kazançlı çıkacaktır. Hiçbir tane negatif etkisi yoktur. Büyükşehir Soma'dan hiçbir şey götürmemektedir ama Soma'ya çok şey kazandıracaktır. Bir kere Soma'nın hükümetten aldığı geliri yüzde 50 artacaktır. Yapacağı birtakım Kanalizasyon, içme suyu, yol çalışmaları gibi hizmetleri de Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir. Diğer hizmetleri de Manisa, Soma belediyesi ile paslaşaraktan Soma yapacaktır. Geliri artacak yapacağı hizmetler azalacak. Soma'yı her şeyiyle düşünen bir belediye başkanımız varsa yüzde 50'de gelirin arttığını düşünürsek Soma'ya başka ne türlü yatırımlar olacağını düşünmek gerekiyor."
AK PARTİ HİÇBİR KANUNU GÜNÜ KURTARMAK İÇİN ÇIKARMAMIŞTIR
Tarlalardaki derin kuyular için ölçü sayaçları takılması zorunluluğunun ertelenmesi ile ilgili çalışmanın tarım komisyonundan geçtiğini önümüzdeki haftalarda genel kurula geleceğini belirten Aydemir, "Biz bunu 3 yıl gibi bir süre ile erteliyoruz. Yine de takmak isteyenler varsa takabilecek. Çok sayıda derin kuru pompamız vardır. Bunların hangisinin ruhsatlı hangisinin ruhsatsız olduğunu bilemiyorduk. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Ama köylü ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızın zorlanacağını düşünerekten 3 yıl süreli olaraktan ertelenmesi çalışmasını başlattık. Ak Parti hiçbir kanunu günü kurtarmak için çıkarmamıştır. Ak Parti her çalışmasında gelecek nesilleri düşünerekten kanun çıkarmıştır. Türkiye su fakiri bir ülke. Bu su sayaçları kanununu çıkartırken bunu dikkate aldık. Eskiden derin kurulardan sondaj çok az iken şimdi ciddi derecede artış gösterdi. 200 metrelere kadar pompalarla su alınıyor. Bu suyu akıllı kullanmamız lazım. Suyu israf etmememiz lazım. Gelecek nesillere bu vatanı bırakacaksak suyuyla toprağıyla bırakmamız lazım"dedi.
Buradaki konuşmaların ardından hükümetin ve belediyenin yaptığı yatırımlar incelendi.
(YS-HD)

03.02.2013 10:37:11 TSI

Editör: Wan Haber