AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma ziyareti kapsamında çevre yolu çalışmaları hakkında ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.
Hafta sonu Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Avdan Belde Belediye Başkanı Sabır Tuna, Soma Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı ile birlikte çevre yolu şantiyesine giden Berber, burada basın mensuplarını ziyaret ile ilgili olarak bilgilendirdi. Berber, "Yolun eski haliyle ilgili malzeme tedariği ile ilgili sorunlar vardı. Soma'da işletmemizin imkanlarını devreye sokmamız gerekiyordu. Soma'daki kurumlar el birliği ile yolun bir an önce devreye girmesi için çalışmalara büyük destek veriyorlar. Bizim niyetimiz inşallah 2013 yılı içinde çalışmaları bitirmek. Bu sadece Soma çevre yolu değil, Akhisar'dan Salihli'den hatta Antalya'dan Çanakkale'ye giden yolun bir parçası olarak görüyoruz. Bu yolu. Hem çevre yolu yapılmış olacak hem de buradaki zincirin bir halkası tamamlanmış olacak. Bir özelliği de aynı zamanda sıcak asfalt olacak olması. Şimdiye kadar bölünmüş yollarımızı normal asfalt olarak yapıyor, kullandıktan 2 yıl sonrada sıcak asfalt yapıyorduk. Şimdi ilk defa bu çevre yolunda doğrudan sıcak asfalt yapıyoruz. Bunun devamı olan Akhisar'a kadar aynı şekilde sıcak asfalt olacak. 2013 yılında inşallah mütahhit firma sorumluları ve karayollarının da belirttiği gibi yolu tamamlayacağız."dedi.
Basın mensuplarını bilgilendirdikten sonra toplantıyı basına kapalı olarak yapan Berber, çevre yolu çalışmalarını da inceleyerek Soma'dan ayrıldı.
(YS-ÖND-Y)

30.12.2012 16:41:29 TSI

Editör: Wan Haber