AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Büyük şehirle beraber ilçelerin de belediye sorumlulukları biraz daha farklı bir noktaya geliyor. Düne göre daha iyi, yarın bugünden de iyi olacağız. Amacımız insanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi noktasında canla başla çalışmaktır" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, ilçe, belde ve köy ziyaretleri kapsamında partililerle birlikte Kale ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Şahin, ilk olarak partisinin Kale İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, burada bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Kale İlçe Başkanı Kazım Çiçek, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, İl Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Zeren, Murat Tokmak, Kale İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Şahin, sorunların çözümü için yetkililerle telefon görüşmesi yaptı. Şahin, sorunların en kısa sürede çözümü için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Köy muhtarları ve vatandaşlar, ziyaretten dolayı Şahin'e teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kale esnafını da ziyaret eden Şahin, esnafla bir süre sohbet etti. Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu'nu da makamında ziyaret eden Şahin, "Devlette süreklilik esastır. Bugüne kadar devletle vatandaş arasındaki işbirliğini tam olarak çözememişiz. Devletin soğuk yüzü vatandaşa tanıtılmaya çalışılmış. Seçilmiş olan vatandaşa hesap veriyor. Asıl hesabı devletin vermesi lazım. Biz sandıkta veriyorsak bürokrasideki arkadaşların da vatandaşımızın memnuniyeti karşısında buradaki performanslarını belirlemeleri gerekiyor. Bugüne kadar hamdolsun 10 yıldır iktidardayız. Süreci hep böyle yönetmeye çalıştık. Tabuları yıkmaya çalıştık. Bugüne kadar insanlarımız kaymakama ulaşılmaz, belediye başkanına ulaşılmaz, vekillere ulaşılmaz diye görüyorlardı. Biz özellikle hep vatandaşın içerisinde yer almaya gayret gösterdik.Yerinde yönetim yasasıyla beraber de merkezi hükümetten kurtulup yerelleşmeye çalışıyoruz. Siz buradaki pozisyonu Ankara'daki bakanlıktan çok daha iyi bilirsiniz.Çünkü hadisenin içersindesiniz. Ankara'dan burayı yönetmek riskli ve sıkıntılı. Siz burada en iyi şekilde vatandaşımızın nabzını tutabiliyorsunuz. Sorunlar direkt vatandaştan size geliyorsa sorunun ehemmiyetini en iyi sizler bilirsiniz.Onun için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi noktasında ciddi çalışmalar oldu. Büyükşehir oluyoruz. Büyükşehirle beraber ilçelerin de belediye sorumlulukları biraz daha farklı bir noktaya geliyor. Düne göre daha iyi, yarın bugünden de iyi olacağız. Amacımız insanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi noktasında canla başla çalışmaktır" dedi.
(NA-Y)

09.01.2013 15:41:33 TSI

Editör: Wan Haber