AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 4 aile sağlığı merkezi için yer teslimlerinin yapıldığını ve yakında inşaatlara başlanacağını bildirdi.
AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve ihalesi yapılmak üzere tip proje olarak TOKİ'ye gönderilen 2 hekimlik Doğanşehir Gövdeli Aile Sağlığı Merkezi, 2 hekimlik Hekimhan Kurşunlu Aile Sağlığı Merkezi, 3 hekimlik Merkez İstasyon Aile Sağlığı Merkezi ile eczane ve 3 hekimlik Merkez TOKİ Aile Sağlığı Merkezi ile eczaneyi içeren 4 adet prefabrik yapının 31 Ocak'ta sözleşmeleri imzalandı" diyerek 4 Şubat'ta ise binaların yer teslimlerinin gerçekleştiğini ifade etti. Hava şartlarının uygunluğuna göre en yakın zamanda inşaata başlanacağının müjdesini veren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık söz konusu olunca durmuyoruz, beklemiyoruz. Malatya'da hastanelerimiz, sağlık merkezlerimiz ardı ardına tamamlanıyor ve açılıyor. 800 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatımız devam ediyor; inşallah Nisan ayı içinde bitmesini bekliyoruz. 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizin projesi şu anda hazır ve nihai teklif değerlendirme aşamasında bulunuyor. 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin projesi de hamd olsun tamamlandı; bu arada 4 yeni ambulansımız gelmiş durumda, Bakanlığımız 2 tane daha gönderecek."
Yalnızca merkezde değil, Malatya'nın tüm ilçelerinde sağlık yatırımlarının eş zamanlı olarak sürdüğünü belirten Çalık; projesi tamamlanan Akçadağ Devlet Hastanesinin ihale aşamasında olduğunu; Doğanşehir, Pütürge ve Hekimhan ilçelerindeki devlet hastanesi inşaatlarının ise sürdüğünü kaydetti. Bir hayırsever tarafından yapılan Arapgir Devlet Hastanesinin inşaatının ise tamamlandığını ve Bakanlık tarafından kabulünün beklendiğini ifade Çalık, ilçeler için yeni personel lojmanları ve sağlık evlerinin de yolda olduğunu söyledi.
(NA-Y)

15.02.2013 13:52:11 TSI

Editör: Wan Haber