AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Darbe mağdurları için iade-i itibar yapılmalıdır" dedi.
Kendisinin de 28 Şubat mağdurlarından biri olduğunu hatırlatan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İHA'nın sorularını cevaplandırdı.
"Malatya'da Mayıs 1999'da türban eylemleri artık her hafta olunca, bunun amacından çıktığı dile getirildi, ancak bazı güçler bunun devam etmesi için provokatif çalışmalar yapıldı. Cuma namazından sonra gösteri yapanlardan, gece yarısı evlerinden alınıp işkenceden geçirilen arkadaşlar oldu. 52 kişi hakkında idam istendi. Adını dahi koyamadılar" diyen Şahin, şu ifadeleri kaydetti:
"Arkadaşlarımız safsatalarla içerideler. Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur marjinal, radikal safsataları ile şu anda içerideler. Eylemi olmayan, silahsız eyleme karışmamış birileri olarak içerideler. Ancak bizler hakkın ve hakikatin tecelli edeceğine inandık. 28 Şubat Darbeleri Araştırma Komisyonu kurulunca, arkadaşlarımıza ilettik. Malatya'da cezaevlerinde ve o zamanki davalarda yargılananlarla görüştüler. Komisyonla arkadaşlarımızı buluşturduk. Mağdur edebiyatı olmasın diye basına da fazla bilgi vermedik. Bazı arkadaşlarımız bu işe lakayt kalıyorlar iddiasında bulundular. Bizim amacımız üzüm yemektir."
İster Malatya'daki 28 Şubat mağdurları, isterse 1960'lardan itibaren darbeler sonucu mağdur olmuş insanların yeniden yargılanmalarını ve iade-i itibarlarının verilmesini arzu ettiklerini vurgulayan Mustafa Şahin, "O günkü yargılamalar gayri hukuki, hukukun siyasallaştırılıp, emir ve direktiflerle hukuki kararların verildiği anlayışın verdiği kararların yanlış olduğunu savunuyoruz. Yeni bir sayfa açılarak, arkadaşlarımızın beraatını, tahliyesini arzu ediyoruz. İtibarlarının iade edilmesini arzu etmekteyiz" dedi.
Milletvekili Şahin, darbelerin olacağı günlerin geride kaldığını ifade edip, AK Parti iktidarı olarak darbelerin karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydetti.
(NA-SO-Y)

11.12.2012 14:12:29 TSI

Editör: Wan Haber