AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti iktidarlarının tarım ve hayvancılığa sürekli destek verdiğini bildirdi.
Parti binasında düzenlenen 'Halk Günü' öncesinde, CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın tarımla ilgili basın açıklamalarına cevap veren AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Bilgi kirliliği oluşturup, hem insanlarımıza duygu sömürüsü yapıp, hem de son günlerde şov yapıyorlar. Çiftçimize hiçbir çözüm sunmayanlar ve derdine derman olmayanlar, iktidarımıza çamur atıyorlar. Hayvan sayısında dün nerede idik, bugün neredeyiz? İşletme sayımız ne kadardı bugün ne kadar? Geriye doğru ve bugün baksınlar, ondan sonra konuşsunlar. Sığır ve alabalık üretimi artmıştır. Mazot, gübre ve damlama sulama desteği verilmektedir. Zarar gören üreticilerimizin kredileri ertelenmiştir" ifadelerini kullandı.
Saman fiyatının yüksekliğinin de orta Anadolu'da yaşanan kuraklıktan kaynaklandığını söyleyen Tüfenkçi, "Samandaki sıkıntı nedeniyle samana 250 kuruş destek verildi. Tarım Kredi kanalıyla talepler toplanmaya başladı. Çiftçiye maliyetinin 500-520 kuruş olacağı ifade ediliyor" şeklinde konuştu.
"13 milyon 116 bin TL tarıma bütçe oluşturuldu. Milli eğitim ve sağlıktan sonra bütçeden en fazla payı Tarım Bakanlığı almıştır" diyen Tüfenkçi, AK Parti iktidarlarının tarım ve hayvancılığa sürekli destek verdiğini bildirdi.
(NA-SO-Y)

21.01.2013 15:06:43 TSI

Editör: Wan Haber