Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Selda Yeşil, Mustafa Seçkin, Erol Demir ve Handan Yıldız ile birlikte 972 Sayılı Tarım ve Satış Kooperatifi'ni ziyaret etti.
AK Partili heyeti 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım ve Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin ile kurum görevlileri karşılarken Alaettin Demirbağ, Şirin'den 2012 yılı değerlendirmelerini aldı. Selami Şirin 2012 yılının ayçiçeği açısından olumlu geçmediğini belirti. Şirin kooperatif olarak ise tek sıkıntılarının sanayi arazileri üzerinde tarım yapanlara devlet desteğinin verilmemesi olduğunu söyledi.
Şirin'in ardından söz alan Alaettin Demirbağ ise, hazine arazilerine ilişkin 2 yıl önce bakanla görüştüğünü belirterek, "İlgili kooperatiflerden konu hakkında bir dosya hazırlamalarını istedik. Ancak, 2 yıldan bu yana elimize dosya ulaşmadığından vekillerimize dosya verip yetkili mercilere ulaştıramadık.'' Dedi.
Ayçiçeği alımlarının Saray'da yapıldığını ifade eden Selami Şirin, Çerkezköy'de yakın bir yerde alım ofisi olmasının üretici açısından iyi olacağını söyledi. Şirin, 2012 yılındaki yağışlar nedeniyle sertifikalı buğday tohumlarının ekiminin geciktiğini belirterek "Yağmurdan dolayı pek çok sertifikalı tohum çürüdü. Bunların bedelinin ne olacağına dair bilginiz var mı?'' diye sordu. Başkan Demirbağ, "15 Gün içerisinde buğdayların çıkmadığı yerler tespit edilecek. Devlet sertifikalı buğdayların bedeli karşılığında yağlı tohumları teslim edecek. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde sertifikalı tohumlar gerekli incelemelerin ardından yağlı tohumlara dönüşecek. Tohumu sertifikalı olmayanlar ise, devletten destekleme alamayacak.'' yanıtını verdi.
Yağlı Tohumlar'ın ardından Türk Hava Kurumu (THK) ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret eden AK Parti heyetini THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ile Kızılay Şube Başkanı Ertan Aşut karşıladı. Ziyarette Türk Kızılayı Şube Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ile Şube Sekreteri Güler Kaynarcalıdan da hazır bulundu. THK Şube Başkanı Zümbül ziyaretlerin kurum ve derneklere yarar getireceğini ifade ederken, Kızılay Şube Başkanı Aşut gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Ziyarette Türk Kızılayı hakkında bilgilendirmede bulunan Aşut, 1043 yıldan bu yana varlığını devam ettiren tek kurum olduklarını ifade ederek, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti. AK Parti'nin düzenlediği kan bağışı kampanyalarından da bahseden Aşut, herkesten kan bağışına destek vermesini istedi.
Alaettin Demirbağ, kamu yararına faaliyet gösteren derneklerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek "Yapmış olduğunuz çalışmalar gönül işidir. Kurum olarak ülkemizi yurt dışında da çok güzel temsil ediyorsunuz. İnsanların varlıklarında yanlarında olmak değil, ihtiyaç durumunda yanlarında olmak çok önemli. Sizler de bunu yapıyorsunuz.'' Diye konuştu.
THK Şube Başkanı Zümbül de kurum olarak en parlak iki dönemlerini yaşadıklarına dikkat çekerken, THK Genel Merkezi'nden yaptıkları çalışmalara istinaden takdirname aldıklarını söyledi. Zümbül, THK Üniversitesi'nin eğitime açıldığını söyleyerek 2013 yılında gerçekleştirecekleri büyük projeler olduğunu belirtti. Ziyaret, rozet takdiminin ardından tamamlandı.

26.01.2013 10:32:03 TSI

Editör: Wan Haber