Adana'nın Kozan ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından 22. İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.
Parti binasında Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin, İl Genel Meclis üyesi Hadi Tekdemir, yönetim kurulu üyeleri kadın ve gençlik kollarının başkanları ile üyeleri ile mahalle temsilcilerinin katıldığı toplantı ilçe Başkanı Yusuf Bilgili'nin konuşması ile başladı.
Bilgili, bugüne kadar "Çamur at izi kalsın" anlayışı ile siyaset yapmadıklarını belirterek, her zaman projeli ve ilkeli siyaset yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Bilgili şunları kaydetti:
"Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 87 köyümüz, ilçemize mahalle olarak bağlanacak ve kesinlikle hiçbir köyümüz kapatılmayacaktır. Bazı muhalefet çevreleri köylerde şunu diyebilirler köylüler vergiye boğacaklar diye kesinlikle öyle bir şey yok. Bazı provokatörler sizleri yanıltmasın diye ben sizleri önceden bilgilendirmek istiyorum. Hiçbir köyümüzden 2019 yılına kadar vergi alınmayacak. Su paraları ise en düşük su parasının dörtte biri kadar tahsil edilecektir. Hükümetimizin bu yasayı çıkarmasındaki amaç ülkemizi atanmışların değil seçilmişlerin yönetmesidir. Yani halkımızın kendi iradesi ön planda tutulmaktadır."
2014 yerel seçimlerine bir yıldan fazla bir zaman kaldığını şimdiden sandık görevlilerini belirleyip eğitim vereceklerini söyleyen Bilgili, "Kozan ve köylerde toplam 345 sandık var.1 asıl ve 1 yedek olmak üzere her sandıkta 2 görevlimiz olacak biz bugünden itibaren sandık görevlilerimizi belirleyip sandıklara sahip çıkmazsak belki de seçimi kaybetmemize neden olur. Onun için işi sıkı tutup tedbiri elden bırakmayacağız" diye konuştu.
İl Genel Meclis üyesi Hadi Tekdemir'de Kozan'ın köylerine yapılan ve yapılacak hizmetler ile ilgili bilgi verdi.
(EKA-Y)

21.02.2013 13:56:24 TSI

Editör: Wan Haber