AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, 2/B yasası ile tarım ve toplu yerleşim alanlarına dönüşmüş orman alanlarının orman sınırları dışına çıkartılmasına imkan veren bir düzenleme getirildiğini belirterek, "Geçmiş dönemlerden bu yana tapulu mülkü olup çeşitli nedenlerle tapusu iptal edilip, 2/B'ye dönüşen alanlar ve tarım alanları hak sahiplerine bedelsiz iade edilecektir. Tapusu iptal edilip proje alanında kalan yerlerin, hak sahiplerine karşılığı olarak eşdeğer arazi verilecek veya bedeli ödenecektir" dedi.
Partisinin il teşkilatında gündeme dair açıklamalar yapan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, milletin iradesi ve inançlarının öncelikleri olduğunu belirterek, "İleri demokrasi adına daha önce gerçekleştirilmemiş adımlar atıldı. Hiç kimsenin dilinden, dininden, ırkından, cinsiyetinden dolayı izole edilmedi. Aksine bu farklılıkları zenginliğimiz olarak kabul ettik. Yaptığımız yasal düzenlemelerde, milletle devlet arasında duvar örüp, bu kanunların pratiğinde vatandaşımıza zulmetmedik. Aksine sosyal olaylara uyumlu ve çözüm üreten düzenlemeler getirdik ve getirmeye devam ediyoruz" dedi.
Sanayi devriminden sonra sosyal ve çalışma hayatından çekilen kadınların, tekrar toplumda aktif yaşama dönüşünde çok önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Samancı, "Kadınların sürdürülebilir iş hayatını gerçekleştirmeleri noktasında tedbirler ve düzenlemeler yaptık. Binlerce kadınımıza mikro kredi desteği verdik. Nüfusu 50 bini geçen belediyelerde kadın sığınma evi açma zorunluluğu getirdik. Sosyal devlet ilkesi çerçevesinde ilk hedefimiz aile oldu. Aileyi tehdit eden her zorluğun üstüne giderek, maddi sorunların aile üstündeki baskısını azaltmak adına binlerce aileye maddi destek sağladık. Ayrıca aile sosyal politikalar bakanlığımız bünyesinde gönül elçileri projesini hayata geçirdik" diye konuştu.

2/B'YE DÖNÜŞEN ALANLAR BEDELSİZ İADE EDİLECEK
5271 sayılı ceza muhakemesi kanunun 202. Maddesine eklenen fıkralarla sanığın sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceği dilde yapma imkanının sağlandığına değinen Samancı, "Ayrıca ağır hastalık nedeniyle ceza infaz koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe halinde de infazın ertelenebilmesi, zorunlu ve çok ivedi haller arasına ana, baba, eş veya çocukların ölmesi veya bu kişilerin sürekli hastalık ve malullükleri nedeniyle ailesinin ticari faaliyetlerinin yürütebilmesi imkansız hale gelmesi durumu da eklenmiştir. Bu düzenleme dahilinde ceza infaz kurumlarından tahliyelere başlanmıştır" şeklinde konuştu.
Değişen TSK disiplin kanununa göre disiplin mevzuatının tek bir kanunda toplandığını da hatırlatan Samancı, "Disiplin mahkemesi ibaresi disiplin kurulu olarak değiştirilmiş, disiplin kurullarının vereceği cezalar yeniden belirlenmiş, disiplinsizlik teşkil eden tüm suç ve eylemler tek tek tanımlanmıştır. Ayrıca disiplin kurulları tarafından barış zamanında verilmiş olan aylıktan kesme, hizmet yerini terk etmeme ve oda hapsi cezalarına karşı askeri yüksek idare mahkemesine iptal davası açabilme imkanı verilmiştir" dedi.
2/B yasası ile tarım ve toplu yerleşim alanlarına dönüşmüş orman alanlarının orman sınırları dışına çıkartılmasına imkan veren bir düzenleme getirildiğini aktaran Samancı, "Vatandaşımızla devleti karşı karşıya getiren mülkiyet problemi de bu yeni yasa ile çözüme kavuşacaktır. Geçmiş dönemlerden bu yana tapulu mülkü olup çeşitli nedenlerle tapusu iptal edilip 2/B ye dönüşen alanlar ve tarım alanları hak sahiplerine bedelsiz iade edilecektir. Tapusu iptal edilip proje alanında kalan yerlerin, hak sahiplerine karşılığı olarak eşdeğer arazi verilecek veya bedeli ödenecektir" diye konuştu.
Konya için öncelikli çalışmalar arasında çevre yolu projesinin olduğunu da sözlerine ekleyen Samancı, "Mevcut karayolları sürekli gelişen şehrimizin trafik yoğunluğunu kaldırmakta artık zorlanmaktadır. Bu projenin tamamlanmasıyla şehrimizin trafiği daha da rahatlayacaktır. Önceki yıllar gibi 2013 yılı da Konya'mız için hizmet ve yatırım yılı olacaktır" ifadelerini kullandı.
(AH-Y)

04.02.2013 11:27:56 TSI

Editör: Wan Haber