AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, MYK toplantısı sonrası konuştu. Atalay, 12 Eylül'de büyük kongreyi toplayacaklarını söyledi.

Atalay toplantıda şunları söyledi:  
Başbakanımız bu akşam görevi teslim edecektir. Bunu dün de yapabilirdi, bugün öğleden önce de teslim edebilirdi ama MKYK’ya bilgi vermesi gerekiyordu.Bu yetkiyi veren kuruldur başbakanımıza. Dolayısıyla bu kurulun toplanmasını burada hem bilgliendirme hem görüşünü alma ihtiyacı vardı.Tabi bundan sonrasıyla ilgili, hükümet kurmayla ilgili çalışmalar cumhurbaşkanımızın elindedir, teslim edilecektir. Cumhurbaşkanımızın bundan sonraki kendi takdirleridir. Ama biz bütün çalışmalar yürürken bir yandan da büyük kongremizin hazırlıklarını yapacağız. 


12 EYLÜL'DE KONGRE 
Olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor. Üç yılda birdir olağan kongremiz. Dolayısıyla olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı MKYK bugün. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi Ankara’da en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz.

ATALAY, SORULARI DA YANITLADI 
Siz de söylediniz, cumhurbaşkanımızın elinde ama… Ola ki CHP lideri Kılıçdaroğlu ’na görevi verir ya da vermezse, seçime giderken nasıl bir hükümet formülü üzerinde duruluyor? Bu konuyla ilgili detay var mı? Seçime gidilmek üzereyken, seçim güvenliği de tartışılıyor. Bu noktada hangi adımlar atılacak? Terör saldırıları nedeniyle… Bununla ilgili karar var mıdır?

Birinci sorunuzla ilgili ihtimaller değerlendirildi ama benim o konuda cumhurbaşkanımıza yetki tam geçerken çok şey söylemem gerekli değil. anayasal prosedürü hepimiz biliyoruz. İkinci konuyla ilgili de bilgi sunuldu. Tabi o önemli, güvenlikle ilgili. Seçim güvenliği her zaman önemlidir. Bu dönem bunun daha da öne çıktığını hepimiz biliyoruz. Burada ilgili kurumlarımız ve hükümet yoğun çalışmaları yürütüyor ve bunlar artarak devam edecek.

Kurulacak bir seçim hükümetine HDP ve CHP’nin benzer yönde eğilimleri çıktı. Onlar da bu kurullarını görüşecekler. Nasıl bir tablo bekler Türkiye’yi?

Bunları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yarın bizim MYK’mız toplanacak. Önümüzdeki günleri beklememiz lazım. 

Demirtaş’ın açıklaması vardı, referandumu gündeme getirebiliriz dedi. Toplantıda gündeme geldi mi?

Gündeme gelmedi hayır.

Editör: Wan Haber