Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, terörle mücadele konusunda yoğun bir çalışma yapıldığını belirterek, "Önemli yollar alındı. İnanıyoruz ki kısa bir süre sonra terörle mücadelede de gözle görülür, elle tutulur sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.
Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadığını belirterek saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı dilediğini söyledi. Milletvekili Köksal, "Polis Teşkilatımız dün olağanüstü bir gayret sarf ederek, zanlının kimliğine ve saldırının nedenlerine olaydan kısa bir süre sonra ulaşmıştır. Olayla ilgili yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Terörün nerede, ne zaman, ne yapacağını kestirmek mümkün değil. Onun için AK Parti Hükümeti olarak bir taraftan halkın mutluluğu ve refahı için yoğun gayret sarf ederken, diğer taraftan terörle mücadele konusunda yoğun bir çalışma yapılıyor. Önemli yollar alındı. İnanıyoruz ki kısa bir süre sonra terörle mücadelede de gözle görülür, elle tutulur sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.
Çeşitli soruşturmalar kapsamında pek çok askerin tutuklu bulunduğunu kaydeden Köksal, askerlerle ilgili yönetmelikte ayrı bir hüküm bulunduğuna dikkat çekerek, "Soruşturma geçiren asker, soruşturması devam ettiği sürece terfi edemez. Sayın Başbakan çok detaylı söylemedi ama bu noktayı söylemek istedi. Siz terfi edeceksiniz ama soruşturma var diye önüne geliyor. İyi bir asker terfi edemiyor. Belki bu asker 3 ay sonra beraat ettirilecek ama Yüksek Askeri Şurayı geçirmiş olacak. Bir yıl sonraya kalacak. Sayın Başbakanın dediği bir an önce bu neticelensin ki, ona göre de daha rahat bir şey olsun" şeklinde konuştu.
Köksal toplantının ardından AK Parti il teşkilatını ziyaret eden vatandaşların sorunlarını dinledi.
(VY-BÖ-AŞ-Y)

02.02.2013 17:10:48 TSI

Editör: Wan Haber