AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, "Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler Programı 2" adı altında siyaset akademisi düzenliyor.
AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen AK Parti Siyaset Akademisi Eğitimleri geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kırıkkale il Başkanlığı binasından yapılacak. Türkiye'de en önemli siyasi eğitim faaliyetlerinden biri haline gelen eğitimler için kayıtlar başladı. "Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2" ana teması ile belirlenen eğitimler için kayıtlar 18 Şubat'a kadar devam edecek. Yeni eğitim döneminde başta Büyükşehir Yasası, Türkiye ve dünya gündemi ve kişisel gelişim konuları, bakanlar, parti yöneticileri ve öğretim üyeleri tarafından aktarılacak. Eğitim programı 8 hafta sürecek. Haftada iki gün yapılacak olan eğitimler toplam 16 ders ve 32 saat olarak belirlendi. Akademi, AK Parti tarafından sürdürülen bir eğitim faaliyeti ancak parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her vatandaşa açık bir proje olması itibariyle de birçok ülke için önemli bir model olarak da karşımıza çıkıyor.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan AK Parti Kırıkkale il Başkanı Mehmet Demir, Siyaset Akademisi eğitimlerini, daha bilinçli ve seviyeli bir siyaset için çok önemsediklerini dile getirdi.
Başkan Demir, "Günümüz siyaset anlayışında her bireye ve her kesime ulaşılması ön plandadır. AK Parti'nin birer mensubu olarak bizler de değişen dünyanın siyaset, kültür, ekonomi ve sosyal farklılıkları öğrenmek ve bunları uygulamak için bu tür eğitim programlarını çok önemsiyoruz. Yıllardır Siyaset Akademisi, binlerce teşkilat mensubumuzun yanı sıra yine binlerce vatandaşa siyasetin ve millete hizmet etmenin ne demek olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu konuda da büyük mesafeler kaydedildi. Geçen yılda olduğu gibi bu yıl da Kırıkkaleli hemşerilerimiz Siyaset Akademisi'ne büyük ilgi gösterecek ve geleceklerine dair önemli katkı yapmış olacaklar" dedi.
Bu yılki eğitimlerin "Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2" sloganı ekseninde yapılacağını dile getiren Siyaset Akademisi İl Koordinatörü ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Burhan Aytekin ise AK Parti'nin, Siyaset Akademisi ile ülke siyasetinde bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti.
Bugüne kadar 81 il ve ilçelerimizden on binlerce vatandaşımız Siyaset Akademisi eğitimlerine katıldığını kaydeden Aytekin, "Güncel ve siyasi konuların yanı sıra kişisel gelişim derslerinin de bulunduğu bu yılki eğitimler için kayıtlar 18 Şubat'a kadar devam edecek. Siyaset Akademisine 18 Yaşını geçmiş her bireyimiz katılabilir. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitimler 8 hafta, haftada 2 gün yapılacak."dedi.
(VY-BÖ)

12.02.2013 15:45:09 TSI

Editör: Wan Haber