AK Parti Kayseri Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Sözcüsü Dr. İsmail Tamer, AK Parti Hükümeti'nin sağlıkta devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)2013 yılı bütçe görüşmeleri çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer, Sağlıkta yeniden yapılandırma hedefine göre düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, "Yeni sağlık sistemi ile başarılı yöneticilerin ödüllendirildiği sağlık hizmetlerinin daha iyi sevilerde olacağı muhakkaktır. 2 ve 3. basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere özel hastanelerle sağlık kuruluşlarının açılması, işletilmesinin sağlamakla görevli bakanlığa bağlı olarak 'Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu' kuruldu. Geçen ay itibari ile genel sekreterler göreve başladı. Daha iyi hizmet adına 30'a yakın şehirde nitelikli yatak kapasitesi olan şehir hastanesinin ilkinin temeli Sayı Başbakan tarafından Kayseri'de atıldı." diye konuştu.
Sağlıkta devrim niteliğinde işler gerçekleştirildiğini de belirten Tamer, "Sağlıkta memnuniyet oranını yüzde 39'dan, yüzde 76'lara yükselttik. Bütün bu yenilikleri tek başımıza değil, gece-gündüz, kar-çamur deneden büyük özveri ile görevlerinin yerine getiren üniversite hocaları, uzman doktorlar, pratisyenler, hemşireler, ebeler ve sağlık personeli ile başardık. Meslektaşlarımıza karşı yapılan şiddetin önlenmesi için meclis çalışmamız sürüyor. Şiddet olaylarını araştırma komisyonu 2 aydır çalışıyor. Bu güne bir çok STK'ların bilgilerine başvurduk, tüm verileri sağlayarak en önemli doneleri toplamaya çalışıyoruz. Muhalefetin getirdiği eleştirilere ve fikirlerine saygılıyım ama gerçekleri görmemelerini de onlar adına bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. 2013 yılı bütçesinin milletimize hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.
(SK)

15.12.2012 17:52:54 TSI

Editör: Wan Haber