AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri ziyaretini ve kabinede yapılan yeni değişiklikleri değerlendirdi.
"Sayın Kılıçdaroğlu, Kayseri'ye değişik şekillerde iftiralar atmıştı" diyen Ahmet Öksüzkaya, "Dün itibariyle Kayseri'yi ziyaret etti. Kayseri'nin iftira attığı gibi bir şehir olmadığını kendi ağzıyla da burada söylemiş oldu. Tabii Kayseri, devamlı üreten, çalışan, kaynaklarını bölüşen bir şehir. Ama bunun yanında, bu tür iftiralara da maruz kalan bir şehir" dedi. Öksüzkaya, "Sayın Kılıçdaroğlu'na bilgi verenler Kayseri hakkında ne tür bilgiler veriyorlar onu bilmek mümkün değil ama, Kayseri ziyaretinde iş adamlarımız gerekli bilgilendirmeyi yapmışlardır. Geçmişte bir iş adamımızın bana bahsettiği bir konudan söz etmek istiyorum. Bundan önceki CHP genel başkanına siz fabrikaları neden ziyaret etmiyorsunuz dediğinden bahsetmişti. Bu gün CHP genel başkanının bir fabrikayı ziyaret etmesi, orada yapılan üretimleri, ihracatları görmesi dolayısıyla Kayseri'de işsizlik yok dediğimizde, buna inanmıyorlardı bunu görmeleri açısından iyi olmuş. Burada bunları görerek, Kayseri'de işsizliğin olmadığını söylemesi, Kayseri'nin bir üretim üssü olduğunu söylemesi, Kayseri'nin bir ticaret şehri olduğunu söylemesi son derece manidardır ve önemlidir. Kafasını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım. Ben hangi şehirle uğraşıyormuşum. Hangi şehre iftira atmaya çalışıyormuşum onu düşünmesi lazım diye düşünüyorum" diye konuştu.
Kabinedeki değişiklikler konusunda ise Öksüzkaya şu değerlendirmede bulundu:
"Dün itibariyle kabine dört tane yeni bakanımız atandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız bir araya gelerek yeni bakanları belirlediler. Kayserili Bakanımız yerini muhafaza etmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı getirildi. Tekirdağ Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı oldu. Bunlar görevlerinde uzman kişiler. Kültür ve Turizm Bakanı Adana Milletvekili Ömer Çelik oldu. Ertuğrul Günay'dan aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. İçişleri Bakanımız terörle mücadele de çok önemli yol kat etti. Bu bakanlığa da, bir zamanlar Kayseri'de valilik yapmış, şuan Mardin Milletvekili olan Muammer Güler'in getirilmesi de kabinemizi son derece güçlendirmiştir diye düşünüyorum. Tabii siyasette makamlar ve mevkiiler geçicidir. Bir süre yaptıktan sonra yerini yeni arkadaşlara devretmek lazımdı. Dün itibariyle zamanı gelen kısımlara Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından onaylanarak değiştirilmiş oldu. Bundan sonra belki de Ekim ayı itibariyle, yeni meclis yapılanmasıyla birlikte yeni bir revizyon daha olabilir. Ama tabii bu konuda, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekli çalışmayı yaparlar. Şuanda problem yok, kabine görevine devam ediyor.
Bağımsız denetimle alakalı tebliğ yayınlandı. Bu bağımsız denetime giren şirketlerin sayısı şunda Türkiye genelinde, 2878 civarında. Buradaki rakamlara baktığımızda, 150 milyon ve üstü aktif büyüklüğe ulaşan firmalarımız. 200 milyon ciroya ulaşan firmalarımız ve 500 ile 500'ün üzerinde işçiye sahip olan firmalarımız bağımsız denetime sahip olacaklar. Bu kamu gözetimi, muhasebe ve denetim standartları kurumunun 2010 yılında kurulmasıyla beraber bunun yeni oluşumları da yapılmaya başladı. İnşallah bu firmalarımız AB standartlarına yakın bir şekilde denetimleri yapılacak. "
(AÖ-Y)

25.01.2013 16:58:28 TSI

Editör: Wan Haber