AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars'ın kurtarıcısı, Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir'in vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladılar.
Milletvekili Kılıç ile Arslan yayımladıkları mesajda; "Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı olan ve Kars'ı düşman işgalinden kurtaran Şark Cephesi Komutanı, Şark Fatihi, İstiklâl Harbimizin Büyük Komutanı Kazım Karabekir Paşa'yı, vefatının 65. yıldönümünde millet olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz" dediler.
AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:
"Kazım Karabekir Paşa, 1918'de 1. Kafkas Kolordusu Komutanı ve 1919-1921'de 15. Kolordu ile Şark Cephesi Komutanı olarak, Ruslar ve Ermenileri saf dışı etmiş, Moskova ve Kars Antlaşmaları ile de, kesin sınırımızın çizilmesinde rol oynamıştır. Milli Mücadele'de, halkımızın en önemli dayanağı olan Kazım Karabekir Paşa, Rus işgallerine geçit vermemiştir. Kazım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil, aynı zamanda bir eğitimci, bir rehber ve siyasetçi olarak ta tarihteki haklı ve şerefli yerini almıştır. "Hayatımda bana zevk veren hayli başarılarım vardır: En zevklisi binlerce bakımsız çocuğun hayat ve geleceğini kurtarmak olmuştur" diyen Kazım Karabekir Paşa, eğitim alanında da çok önemli hizmetler yapmıştır. Ermenilerce katledilen ailelerin yetim yavrularına gerçek bir baba olmuş, 4000 Erkek 2000 Kız evladı sefaletten kurtarmış ve vatana faydalı meslek sahibi bireyler haline getirmiştir. Çocukların eğitiminin yanı sıra halkın eğitimi ile de uğraşmış ve okullar açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yaparken vefat eden ve tabutu, Kars'ın kurtarıldığı gün Kars Kalesi'ne çekilen bayrağa sarılan Kazım Karabekir Paşa, Karslıların gönlündeki müstesna yerini ilelebet koruyacaktır. Tekrar, Kazım Karabekir Paşayı rahmetle ve minnetle anıyor, kamuoyuyla paylaşılmak üzere siz değerli basınımızın bilgilerine sunuyoruz."
(IÇ-AT-Y)

26.01.2013 09:35:26 TSI

Editör: Wan Haber