AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İŞKUR Ege Bölge Müdürü Kadri Kabak'ı makamında ziyaret ederek İzmir'in istihdamı konusunda bilgi aldı.
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir'in bürokratlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor. Bölge Müdürü Kadri Kabak'ı makamında ziyaret eden Sait, İŞKUR çalışmaları ve İzmir'in istihdamı hakkında bilgi aldı.
Görüşme sonunda İzmir'e müjdeli haber veren Sait, halen 157 olan İzmir'in iş ve meslek danışmanı sayısının Şubat ayında yeni başlayanlarla birlikte 193'e çıkacağını, bu rakamın daha da artacağını söyledi.
Vekil Sait, İzmir'de 4000 kişiye bir danışman düştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Bu arkadaşlarımız konularında özel eğitim alan sertifikalı danışmanlar, iş arayan vatandaşlarımıza iş bulmaları konusunda yardımcı olacaklar, ayrıca İzmir'deki işyerlerini tek tek dolaşarak eleman taleplerini sorgulayacaklar, kurumlara istedikleri özellikte eleman bulacaklar"
Yüzde 8 olan işsizlik seviyesini daha aşağılara çekmek istediklerini anlatan
Sait, piyasadaki gizli işsizlik ve iş beğenmeme gibi olgulardan meydana gelen sorunlara çözüm getirmek istediklerini belirtti.
İzmir'in üç ilçesine yeni İŞKUR şubeleri açılacağını müjdeleyen Rifat Sait, bu ilçelerin Buca,Balçova ve Aliağa olduğunu söyledi. İŞKUR'un eğitime önem verdiğini söyleyen Sait, bu konuda İzmir için 7 bin TL bütçe ayrıldığını, eğitim talebinin artması durumunda bu bütçenin artacağını söyledi. Sait, önümüzdeki günlerde girişimcilik eğitimi için ihaleye çıkılacağını belirterek "Eğitime katılan kursiyerlere günlük 21 TL ücret veriliyor, sigortaları da yapılıyor" dedi.
Sait, İzmir'deki iş arayan vatandaşların mutlaka İŞKUR'a gidip kayıt olması gerektiğini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı: "Şu an İŞKUR bünyesinde 20 bin eleman aranıyor, aranan elemanlar arasında hemşire, insan kaynakları uzmanı, laborant, tornacı ve kaynakçılar var."
(HD-HO-Y)

01.02.2013 11:05:01 TSI

Editör: Wan Haber