Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu 4.'üncü Olağan Genel Kurulu İzmir'de gerçekleşti. Genel kurula AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait'in yanı sıra Erzurum Dernekleri Birliği Federasyon başkanı Muzaffer Okumuş ve federasyona bağlı derneklerin başkanları ve çeşitli siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kongrede ilk konuşmayı Federasyon başkanı Muzaffer Okumuş yaptı. Okumuş, yaptığı konuşmada Erzurum'un öneminden bahsetti, dernekleri birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
Genel kurulda bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Bugün burada konuşma yapanlar, Erzurumluyum diyor ya da Erzurum'u övüyor, böyle konuşanlar alkış alıyor, ben de burada şunu söylüyorum, biz Sivaslıyız, biz Diyarbakırlıyız, biz Trabzonluyuz, biz Erzurumluyuz, biz İzmirliyiz, biz Türkiyeliyiz, biz bu ülkenin tümünü seviyoruz" dedi. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz diyen Sait, tüm vatandaşlarımıza eşit mesafedeyiz" dedi.
Kongre sonunda pasta kesim seremonisine katılanlar kale şeklindeki pastayı ve İzmir'in tarihi saat kulesi figürünü görünce İzmir milletvekili Sait'e, "Sayın vekilim, bazıları İzmir, bir siyasi partinin kalesidir diyorlar, ne diyorsunuz?" diye sordu. Vekil Rıfat Sait'in yanıtı, "İzmir'in tek bir kalesi var, o da Kadifekale" şeklinde oldu.
Ardından kale şeklindeki pasta, Vekil Sait ve Federasyon başkanı Muzaffer Okumuş tarafından birlikte kesildi. Ancak İzmir Saat kulesi şeklindeki pastaya dokunulmadı. Kongre sonunda misafirlere Erzurum yöresi türkülerinden oluşan bir konser verildi.
(HD)

31.01.2013 13:44:42 TSI

Editör: Wan Haber