AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir'de belediyeler arasında ahenk olmadığını, Orkestra şefine benzettiği Belediye Başkanlığının İzmir'de iyi yapılmadığını, çıkan seslerin kulak tırmaladığını savundu.
Aydın Şengül, "İzmir'de orkestra şefi kötü yönetimiyle kulak tırmalıyor. Büyükşehir'in yanı sıra 28 ilçe belediyesinde de durum böyle" dedi.
Her hafta sonu bir ilçeyi ve köylerini ziyaret eden Aydın Şengül'ün bu haftaki durağı Menemen ilçesiydi. Menemen İlçe Danışma toplantısına katılan Şengül, daha sonra köyleri gezdi.
AK Parti Menemen İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Başkanı Arif Kuran, Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleriyle partililer katıldı. Toplantıda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li ilçe belediyelerini eleştirdi. CHP'li yerel yönetimlerle ilgili "Aynı siyasi partiye mensuplar; ancak aralarındaki görüş ayrılıkları yüzünden iş yapamıyorlar" diyen Şengül, "Koltuk sevdası yüzünden siyaset yapanlar koltuklarını terk etsinler" çağrısında bulundu. Şengül, "Hiçbir zaman egomuzu tatmin için makam mevki peşinde olmadık. Bu yüzden siyaset yapmıyoruz. Bunu yapanlar varsa hemen koltuğunu terk etsinler, siyaseti hizmet aşkıyla yapmak isteyenlere bıraksınlar. İzmir'de CHP'li 28 ilçe belediyesi de birbiriyle kavgalı. Aynı siyasi partiden olmalarına rağmen aralarında görüş ayrılıkları çok fazla. Bir araya geldiklerinde ise ancak birbirlerini çekiştiriyorlar. AK Parti'yi diğer siyasi partilerden ayıran nokta iyi bir orkestra şefi önderliğinde birlik beraberliği sağlayabilmiş olmaktır, ekip olmaktır"diye konuştu.
İZMİR YERİNDE SAYIYOR
İzmir'in geçmişteki ihtişamlı duruşundan artık uzak olduğunu, yerel yönetimlerin kötü yönetim anlayışı yüzünden şehrin yerinde saydığını ifade eden Şengül, orkestra şefine benzettiği Belediye Başkanlığının İzmir'de kötü sesler çıkararak kulak tırmaladığını söyledi.
Vekil Şengül, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "2011 Genel seçimlerinde Menemen'de en fazla oyu alan birinci parti olduk. Bundan dolayı tüm teşkilatı tebrik ediyorum. Ancak bu başarı bizi rehavete düşürmemeli. Menemen'de gerideymişiz gibi çalışmalarımıza devam etmeliyiz. İyi bir orkestra şefi ortaya koyduğu performansı ile eşsiz tınılarla kulağımıza, gönlümüze hitap eder. Ama kötü bir yönetim kulak tırmalar, ciddi rahatsızlık verir. İzmir'de de benzer bir durum var ve kulağımız fena halde tırmalanıyor. İlçelerde de ilde de kötü bir yönetim var. Kaynaklar çok kötü kullanılıyor. Organizasyonlar çok kötü. İzmir güzelliğinden, geçmişteki ihtişamlı duruşundan çok uzakta. İzmir artık yerinde sayıyor ve diğer büyükşehirler İzmir'i geçmeye başladılar."
(HD)

14.02.2013 10:52:27 TSI

Editör: Wan Haber