AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, hükümetin İzmir'e verdiği önemi her fırsatta gösterdiğini belirtti.
12 Haziran 2011'de kabinenin iki güçlü ve icracı bakanı Binali Yıldırım ile Ertuğrul Günay'ın İzmir'den milletvekili adayı gösterildiğini, uzun yıllardır AK Parti MYK Üyesi olarak görev yapan Nükhet Hotar'ın 4.'üncü Olağan Büyük Kongre sonucunda tekrardan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiğini hatırlatan Aziz Demir, "İzmir, gerek hükümette gerekse AK Parti Genel Merkezi nezdinde üst düzeyde temsil ediliyor. AK Parti'nin ve hükümetin İzmir'e verdiği önemi hem temsil noktasında hem de somut icraatlar noktasında rahatlıkla görebiliyoruz" dedi.
Son iki yıl içinde Başbakan ve kabinenin tüm bakanlarını İzmir'de ağırladıklarını kaydeden Demir, "Bir anlamda kabineyi İzmir'e getirdik diyebiliriz. İzmir, gerek tarihi zenginlikleri, gerekse muazzam turizm potansiyeli ile Anadolu'nun Batı'ya açılan bir penceresi olma özelliğine sahiptir. İzmir'i 2023'te dünyanın sayılı marka şehirlerinden biri yapma gayretinde olan AK Parti, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu noktada şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, İzmir'in geleceğe doğru olan koşusunda kimsenin önüne engel çıkarmaya hakkı yoktur. İzmir'e yapılan yatırımlar, destekler ve hibelerin yanı sıra, bakanlıklar tarafından ilimizde gerçekleştirilen hizmetler, yenilikler ve iyileştirmelerin bundan sonra da artarak devam edeceğinin müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.
İZMİR'İN GÖNÜL ELÇİLERİ
Geçtiğimiz günlerde 5.Büyükelçiler Konferansı'nın İzmir'de toplandığını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konferans başlamadan bir gün önce geldiği İzmir'de dört gün kalarak çeşitli temaslarda bulunduğunu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da bu temaslarında Davutoğlu'nu yalnız bırakmadığını hatırlatan Aziz Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlarımız adeta İzmir'e kamp kurdu. EXPO adaylık sürecinde dünyadaki tüm büyükelçilerimizin İzmir'de toplanması çok önemliydi. Burada bir mesaj verildi. Verilen mesaj şudur, İzmir EXPO'yu kazanması için Türkiye Cumhuriyeti seferber olacaktır. Bu mesaj bizzat Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından İzmir'den tüm dünyaya verilmiştir. Sayın Bakanımız, 'EXPO'yu alana kadar durmak yok, EXPO'yu mutlaka İzmir'e getireceğiz' demiştir. İzmir bu yarışta Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, kabine üyelerimizden TBMM üyelerine, büyükelçilerimizden bürokratlarımıza kadar devletimizin her kademesinde gönül elçilerine sahiptir. Bu birliktelik ile bu enerji ve bu sinerji ile İzmir'in EXPO yarışını mutlu sonla bitireceğine yürekten inanıyorum."
GÖNÜL SOFRASI GELENEĞİ SÜRECEK
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından ilki Ramazan ayında gerçekleştirilen ve son olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun onuruna kurulan 'Gönül Sofrası' etkinliğine de değinen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, söz konusu etkinliğin bir gelenek halini aldığını ve bundan böyle de devam edeceğini söyledi.
Farklı siyasi görüşlere, farklı etnik kimlere, farklı dillere ve farklı dinlere sahip kişilerin bir sofranın etrafında oturmasını oldukça önemsediklerini belirten Aziz Demir, sözlerini, "Gönül Sofrası, farklılıkları bir ayrışma değil bir zenginlik vesilesi olarak gören anlayışın etkinliği olarak artık geleneksel hale geldi, bundan böyle de devam edecek. Biz bu yemeklerde siyaset yapmıyoruz. İzmir'deki tüm paydaşlarla, kanaat önderlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın ve siyasi partilerimizin temsilcileriyle, yerel yöneticilerimizle, bürokratlarımızla kucaklaşma imkânı buluyoruz. Bu etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Vakit buldukça, imkân oldukça bu etkinliği yineleyeceğiz ve İzmir'deki tüm paydaşlarla bir masa etrafında oturup kentimizin geleceği ile ilgili fikir paylaşımında bulunacağız. Çünkü İzmir için daha çok birlikteliğe, daha çok paylaşıma ihtiyaç var" şeklinde sonlandırdı.
(HD)

16.01.2013 13:10:39 TSI

Editör: Wan Haber