AK Parti İpekyolu İlçe Teşkilatı Başkanı Rasim Aslan, beraberindeki yürütme kurulu üyeleri İlhami Çakırtaş, Sami Akman, Abdulkerim Hallaç ve Mehmet Şerif Göktaşoğlu ile birlikte Gaziler Derneğini Başkanı Cafer Uğur'u makamında ziyaret ederek, 19 Eylül Gaziler Günü'nün anlamı ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu. 


19 Eylül'ü Gazi ve yakınları ile birlikte geçirmek istediklerini belirten Aslan, sadece 19 Eylül'de değil her zaman onların yanında olduklarını söyledi. Gazilik mertebesinin önemine değinin Aslan: "Tarihimiz şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Kurtuluş savaşı ve Çanakkale savaşımız bunun en büyük örneğidir. Irk, dil ve millet ayrımı yapmadan omuz omuza mücadele ederek bu topraklar için birçok şehit ve gazi veren şerefli milletimiz bütün gazi ve şehitlerimize minnet duygularıyla sahip çıkarak her yıl 19 Eylül tarihinde bu günü önemle kutlayarak kendilerini saygı ile anmaktadır. Ya kurtuluş savaşında ya Çanakkale savaşında ya da vatanımızın herhangi bir yerinde düşmanlara karşı vatanını, milletini, bayrağını ve dinini korumak için mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor kendilerine bu ülkenin her karış toprağını bizlere miras olarak bıraktıkları için en derin dileklerimle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" dedi.

Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur ise ziyaretlerinden dolayı AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve heyetine teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Editör: Wan Haber