AK Parti ilçe danışma toplantıları, Sarız ve Pınarbaşı ilçe danışma toplantılarının da yapılması ile tamamlandı.
AK Parti il binasında yapılan toplantılara, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, İl Başkanı Ömer Dengiz, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.
İlk olarak Sarız ilçe danışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarız İlçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık, ilçeye yapılan yatırımlardan bahsederek, AK Parti iktidarı ile ilçeye Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımların yapıldığını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de, 2013 bütçesi üzerinden muhalefeti eleştirerek, "Bütçenin bu seviyeye gelmesini hala anlamayan ve anlamak istemeyenler var. Türkiye bütçesini 80 yıldır bu seviyeye getiremeyenler, imrenerek ve kıskanarak bakıp, nasıl kulp takarız diye bunun derdine düştüler. Ekonomik olarak Türkiye'nin geldiği noktaya bakacak olursak bunun hiç bir bahanesi yok. Hem AK Parti hükümetlerinin sosyal, ekonomik, hukuki ve demokrasi anlamında Türkiye'ye kat ettirdiği mesafeler isteyen ve istemeyen herkes tarafından kabul ediliyor. Yalnız AK Parti olarak Türkiye için yapacağımız daha çok şeyler var. Bizlerin bu yolda partimize sahip çıkmamız ve destek vermemiz gerekiyor.
AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer ise, 2013 yılı bütçesinden en fazla payın eğitime ayrıldığını belirterek şunları söyledi:
" 2013 yılı bütçesinden ne fazla pay, 58.1 miyar TL ile eğitime ayrıldı. Eğitimin ardından sağlık ve sosyal hizmetler gelmektedir ki bu da yaklaşık 58 milyar TL civarındadır. Bunların hepsi sosyal devletin görevleri olan ve insana hizmet aşkı ile yanan bir hükümetin yapmış olduğu çalışmaların sonucudur. Bütçeden, Fatih Projesi için de pay ayırarak önemli bir eksikliği yerine getirmiş olduk. Okullarda, ücretsiz kitapların yanı sıra, artık çocuklarımıza tablet bilgisayarların verildiği bir dönemi yaşıyoruz. Okullarda akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlardan bahsedildiği zaman, bazıları için bunlar hayal olarak görülüyordu. İşte o hayaller gerçekleşti. Bunların yanı sıra sağlıkta da devrim niteliğinde çalışmalar yaptık. Türk insanının aldığı sağlık hizmeti, Dünya'daki gelişmiş dediğimiz ülkelerden çok daha ileri seviyede."
Güncel ve siyasi konuşmaların ardından, teşkilat mensupları dilek ve temennilerini dile getirdi.
Sarız ilçe danışma toplantısının ardından da Pınarbaşı ilçe danışma toplantısı gerçekleştirildi.
(AÖ-Y)

30.12.2012 15:58:12 TSI

Editör: Wan Haber