AK Parti danışma meclislerine Yıldırım ve Gemlik ilçeleriyle devam edildi. Yıldırım İlçe Danışma Meclisi Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Gemlik Danışma Meclisi ise 11 Eylül Düğün Salonu'nda yapıldı. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Terörle mücadele konusunda çok önemli adımlar atılıyor ve bunu tarih boyunca güçlü liderler yapmış. Bu da AK Parti'ye yakışan bir iştir. İnşallah toptan bir barışı bu sürecin sonunda yaşayacağız" dedi.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları hakkında partililere bilgi verdi. İlçe danışma meclislerinde konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve Bedrettin Yıldırım, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, danışma meclisi toplantılarının bundan sonra bir yıllık plan dahilinde yürütüleceğini belirterek, "Partimizin tüzüğünde bu konuda çok net ifadeler var. Önümüzdeki bir yılın hangi ayında, hangi gününde hangi ilçemizde danışma meclisleri olacağı artık belli olacak. Her ay danışma meclisleri olacak. Bu danışma meclislerini daha canlı ve format olarak biraz daha farklı yapacağız. Özlü bilgilerin sunulduğu, teşkilatımızın her kademesinin faaliyetlerinin anlatıldığı ve sandık yönetim kurulu faaliyetlerinin sunulduğu bir platform haline getirmek istiyoruz" dedi.
Türk siyasetinin önünde bir yıllık seçim sürecinin olduğunun hatırlatan Yalçın şöyle devam etti:
"Bu süre her an 6 aya, 8 aya inebilir. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Merkezi hükümetin performansı ve oradan Bursa'ya yansımalarla ilgili konu çok belirleyici olacak. Dünyadaki krize rağmen Türkiye iyi bir noktada... Demokratikleşme anlamında yaşadığımız süreç, yerel seçimlerde de ciddi etki oluşturacak. Yerel seçimlere giderken genelle ilgili konulara teşkilatlar olarak hakim olmalıyız. AK Parti'nin yaptığı dönüşümleri çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor."
Türkiye'de son 10 yılda önceki döneme göre 4-5 kat fazla istihdam imkanı sağlandığına, ülkenin ekonomik açıdan 3,5 kat büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Yalçın, "AK Parti bunları yaparken kavga etmedi. Uzlaşma kültürünü hayata geçirerek yaptı. Sistemi normalleştirmek için çabaladı. Bu normalleşme süreci devam ediyor. Bunu iyi anlatmamız gerekiyor. AK Parti gerçekçi siyaset anlayışından ayrılmadı. Gerçekçi siyasetimiz bundan sonrada devam edecek. AK Parti'nin kucaklayıcı siyasetini de toplumla paylaşmamız gerekiyor" şekline konuştu.
Terörle mücadele konusunda da değinen Başkan Yalçın, bu konuda çok önemli adımların atıldığını ifade etti. Yalçın, "Terörle mücadele konusunda çok önemli adımlar atılıyor ve bunu tarih boyunca güçlü liderler yapmış. Bu da AK Parti'ye yakışan bir iştir. İnşallah toptan bir barışı bu sürecin sonunda yaşayacağız" diye konuştu.
Yalçın, sandık yönetim kurullarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olduğuna dikkat çekerek sandık yönetim kurulları hakkında da bilgi verdi. Sedat Yalçın, AK Parti Bursa İl Başkanlığı olarak her türlü seçime hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Yapılan anketin sonucunu açıklayan Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediyesi için yüzde 60'lık oy hedefini tekrarladı.
İlçe danışma meclislerinin sonunda HAS Parti ve Saadet Partisi'nden AK Parti'ye geçenlere rozetleri törenle takıldı.
(MŞ)

11.02.2013 18:33:11 TSI

Editör: Wan Haber