AK Parti Bursa İl Başkanlığı, yılın son gününde yoğun bir mesaiyle hem 2013, hem de genel seçimlerde Bursa için öngörülen 100 projeyi masaya yatırıp eksikleri gözden geçirdi. 2013 proje ve yatırımları için ilgili kuruluşların sorumlularından brifing alan İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gece yarısında doğumevleri, hastanelerin acil servisleri ve polis karakollarını ziyaret etti.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, yılın son gününde Bursa yatırımları için büyük önem taşıyan çok önemli iki toplantı organize etti. Toplantılardan ilki yatırımcı kamu kurumlarının il ve bölge müdürlerinin katılımıyla Dobruca Tesisleri'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa milletvekillerinin katıldığı bu toplantıda 2013 yılı proje ve yatırımlarına ilişkin olarak ayrıntılı değerlendirme yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, DSİ 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, Otoyollar Bölge Müdürü İsmail Kartal, Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akan; milletvekilleri ve AK Parti İl Yönetimi'ne 2013 yılına ilişkin yatırım ve projelerin değerlendirmesini içeren ayrıntılı sunum yaptı.
İkinci önemli toplantı ise yine Bursa yatırımlarıyla ilgiliydi. İl yönetimi ve Bursa milletvekilleri geç saatlerde yaptığı toplantıda, İl Başkanlığı'nda 2011 genel seçimlerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kamuoyuna açıklanan ve Bursa için öngörülen 100 projenin geldiği son durumu değerlendirdi. Gece yarısına kadar süren toplantıda projeler masaya yatırıldığı, yatırımlarla ilgili eksiklikler teker teker gözden geçirildi.
AK Parti il yönetimi ve milletvekilleri bu toplantının ardından doğumevleri, hastanelerin acil servisleri ve polis karakolları ziyaret etti. AK Partililer yeni yılın ilk bebeklerine ve ailelerine çeşitli hediyeler verirken, yılbaşı gecesi görev başında olan sağlık ve güvenlik personeline başarı diledi, yeni yıllarını kutladı.
Yılın son günündeki yoğun mesaiyi değerlendiren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, görevlerinin siyasi irade ile kamu arasında koordinasyon sağlamak olduğunu hatırlattı. Yalçın, "Hem teşkilat mensuplarımız hem de vatandaşların yeni yıla huzur ve özgüven içerisinde girmesini sağlayan tüm kamu personelini için bir farkındalık oluşturmak istedik. Geride bıraktığımız yılın muhasebesini yapıp, önümüzdeki süreçte ortaya konacak işleri ve atılacak adımları gözden geçirdik. Bursa için geleceğe yönelik bir güven duygusu oluşturduk" diye konuştu.
YALÇIN'DAN YENİ YIL MESAJI
Sedat Yalçın, ayrıca 2012'in bir değerlendirmesini yaptığı ve 2013'e yönelik amaç ve umutlarını sıraladığı bir mesaj yayınladı. AK Parti iktidarının başarılı bir genel seçimin ardından oluşturulmuş güçlü bir kadroyla 2012'yi Türkiye ve Bursa açısından dev yatırımların hayata geçirildiği ve temellerinin atıldığı görkemli bir sürece dönüştürdüğünü aktaran Yalçın, Türkiye için büyük önem taşıyan, biten ve başlatılan projeleri şöyle örnekledi:
"2012 her vatandaşımızın gurur duyacağı büyük hizmetlerin başlatıldığı ya da uygulamaya alındığı bir yıl oldu. İki kıtanın deniz altından birleştirilmesini öngören 150 yıllık rüya Marmaray projesine ilk kaynak yapıldı. Okullarda teknoloji devrimini kapsayan FATİH, ekonomiye can suyu veren İl Bazlı Teşvik Sistemi, eğitim sistemimizin köklü biçimde değişimini kapsayan ve mesleki yönlendirmeye dayalı 4 4 4 eğitim dönüşümü, Kadına Şiddeti Önleme Kanunu, emeklileri çok ilgilendiren İntibak Kanunu... Ülkemizi bir uçtan bir uca bağlayan ve bağlayacak dev otoyol ve hızlı tren projelerinin başlatılması ya da işletmeye alınması, imkânsız denilebilecek proje Ovit Tüneli'nin temelinin atılması, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, 8 bine yakın engelli kardeşimizin kamuda istihdamı, 400 bini aşkın engellimize ya da hastamıza evde bakım hizmeti verilmesi... Aralarında Bursa'nın öncelikli olarak bulunduğu 35 ilde, 75 farklı noktada 3 binden fazla binanın yıkımıyla başlayan, Türkiye'nin bugüne kadar gördüğü en büyük imar hareketi olan kentsel dönüşüm çalışmalarına girişilmesi... Ülkemizin yüzünü ağartan, savunma sanayimizin gücünü gösteren ilk prototip tankımız ALTAY'ın yapımı, 81 ilimizde birden başlatılan 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturacak Türkiye'nin en büyük ağaçlandırma hareketi, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız eliyle yapınma başlanan ya da tamamlanan yüzlerce, baraj, sulama tesisi ve Konya Ovası'nı suyla buluşturacak 200 yıldır yapılamayan Mavi ve Bağbaşı tünelleri... Ve yine ülkemizin bu alandaki 25 ülke arasına girmesini sağlayan, büyük gururumuz GÖKTÜRK-2 uydusunun yapımı, fırlatılışı ve başarıyla yörüngeye oturtulması... 2012 hükümetimizin Türkiye'nin büyük potansiyelini ateşlediği, harekete geçirdiği yıl oldu. İnandığımızda hayalini kurduğumuz her şeyi gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğumuzu bir kez daha anladığımız bir yıl oldu 2012."
BURSA YATIRIMLARI
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'nın da 2012'de merkezi hükümet ve icracı bakanlıklar eliyle yürütülen enerji, sağlık, spor ve ulaşım için gereken alt ve üst yapı, teknoloji, ekonomi ve eğitim yatırımlarından önemli ölçüde yararlandığını aktardı. Yalçın, İstanbul-İzmir Otoyolu bağlantı tünelleri ve Eskişehir-Bursa Yüksek Hızlı Tren inşaatının başladığını hatırlatırken, sağlık yatırımları için de Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Karacabey, İnegöl ve Keles devlet hastanelerinin bir kısmının hizmete alındığını, bir kısmının inşaatının da hızla devam ettiğini aktardı.
Yalçın, Yıldırım Kalp Damar ile İnegöl ve Nilüfer'deki Ağız ve Diş Sağlığı hastaneleriyle, Çekirge Devlet Hastanesi ve 1500 yataklı Yunuseli Sağlık Kompleksi için gerekli arsa tahsislerinde de son aşamaya gelindiğini duyurdu.
Halen Bursa'da 14 bine yakın engelli ya da bakıma muhtaç hastaya evde bakım hizmeti verildiğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, DSİ'nin dağ yöresi, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ovalarını kapsayan sulama tesisleri ve göletleriyle, İnegöl Adalet Sarayı'nın hizmete girişinin de, 2012'de Bursa'nın aldığı yatırımlardan sadece birkaçı olduğunu vurguladı. Yalçın, Türkiye'nin Otomotiv Test Merkezi'nin de Yenişehir'de yapılacağını hatırlattı.
Yalçın, ayrı bir önem taşıması bakımından Bursa'da kentsel dönüşümün sosyal boyutu da dikkate alacak şekilde uygulanması konusunda gereken özenin gösterileceğini sözlerine ekledi.
Yıl içerisinde TBMM'den çıkan Büyükşehir Kanunu'nun da yerel yönetim hizmetlerinin il sınırlarında kalan her yerleşim merkezine hızlı ve kaliteli biçimde ulaşmasına katkı sağlayacağını aktaran Yalçın, bu kanunla Bursa'nın da küresel marka şehirler yarışında ciddi avantaj elde etmiş olacağının altını çizdi.
2013'te de AK Parti'nin Türkiye için ortaya koyduğu ve Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023 sloganıyla taçlandırdığı vizyona yönelik dev adımlar atılacağını, böylelikle Türkiye'nin dünyanın lider ülkeleri arasındaki yerini alacağını ifade eden Sedat Yalçın, aynı vizyonla Bursa'nın da küresel marka şehirler sınıfındaki yerini şimdiden ayırdığını hatırlattı.
(MŞ)

01.01.2013 11:36:55 TSI

Editör: Wan Haber