AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı, İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.
Parti binasında yapılan toplantıya; AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekillerinden Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ve partililer katıldı.
Toplantının basına açık olan kısmında bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Fırat, "AK Parti kurulduğu ilk günden bu yana kararlı ve disiplinli çalışmalarıyla çok büyük başarılar elde etmiş, girmiş olduğu seçimlerde halkın desteğini alarak sizlere layık olmak için, elinden gelen bütün gayretleri göstermiştir. AK Parti, istişarelere, toplantılara önem veren ve bu yapmış oldukları toplantılar neticesinde aldıkları kararları uygulayan bir partidir. AK Parti iktidarının sağladığı istihdam ve güven ortamından Türkiye her alanda sıçrama yaşamış, milletimizin umudu yeniden ayağa kalkmıştır. Sizlere ne kadar hizmet edersek azdır. AK Parti kurulduğunda biz ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız dedik. Bu bağlamda eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan konuta, hiçbir alanı ihmal etmeden, hiçbir bölgeyi dışlamadan büyük icraatlar gerçekleştirdik" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "2004 yılında göreve geldiğimiz zaman önce imar konusunu ele aldık. 1986 yılından bugüne kadar yapılmamış olan haritaları 2006 yılında yaptırdık. Yer-zemin çalışmalarını 2008 yılında bitirdik. Bizim dönemimizde Adıyaman'ın daha modern bir kent olması için AFAD bazında konut yapanlara yoğunluk verdik. Şehrin doğusu, batısı güneyi, kuzeyi ile değerlendirilmesi ve hep birlikte kalkınmasını hedefledik. Bunun için şehrin kuzeyini teşvik ettik, kuzeyde ikinci çevre yolunu bitirdik. Oradaki yapılaşmayı teşvik ettik. Şehrin güney kısmında ise, marangozcular çarşısı vardı ve marangozcular çarşısı kaldırıldıktan sonra orayı kentsel dönüşüm kapsamında kalkındırmayı hedefledik. İhalesi yapıldı. İhalesi tamamlanan yapıların yapımları başladı. Şehri doğuya doğru kalkındıracağız dedik ve şehrin doğusundaki kalkınmayı da teşvik ettik. Şehrin doğu tarafında yeni otogar için yer aldık. Adıyaman'ın turizm açısından teşvik edilmesi için Adıyaman Kalesi çok büyük bir önem arz ediyor. Kale, 1954 yılında Adıyaman il olduktan sonra seçilen bütün belediye başkanlarımızın hedefi iken, bu proje bizlere nasip oldu. 129 evi kamulaştırdık ve şu anda kalenin bitirilebilmesi için bütün gücümüzle, imkanlarımızla seferber olduk ve bitirmeye gayret ediyoruz. Bu yaz bitirip açılışını yapacağız. Kale ile beraber Adıyaman'ın kültür varlığı olan Keleş Konağını kamulaştırdık. Ve şu anda Keleş Konağı'nın restorasyonu devam ediyor. 2 ay sonra Keleş Konağını bizlere teslim edecekler. Bu restorasyon işi ilk defa bizim dönemimizde olmuş oluyor. Durmak yok hizmete devam diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "AK Parti siyasetin merkezine insanı koydu. Dini, dili, düşüncesi, etnik yapısı ne olursa olsun 75 milyon insanı koydu. Bu milletin insanına hizmet etmeyi adeta boynunun borcu bildi. Ve siyaseti bu manada insanların hizmetine ulaşması manasında da aracı gönderdi. Siyaset yapmamızın tek nedeni, tek amacı buydu. Yıllardır ezilmişlerin, boynu bükülmüşlerin, mağdurların yanında olduk. Allah'a çok şükür bugün de dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Şunu söylüyoruz; kazanan AK Parti değil kazanan Türkiye olacak. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye de hazırız. Yeter ki Türkiye kazansın diyoruz" ifadelerini kullandı.
(CK-SO-Y)

09.02.2013 14:21:56 TSI

Editör: Wan Haber