Yeni parti binasında düzenlenen toplantı, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras’ın açılış konuşmasıyla başladı. Partinin büyümesi ve yükselebilmesi için 2014 yerel seçimlerde tek vücut halinde kalplerini ve gönüllerini herkese açtıklarını belirten Aras, “Her konuşmamızda şunu söylüyorum. Parti benim olsun küçük olsun mantığını terk etmemiz gerekir. Parti bizim olsun, büyük olsun, hepimizin olsun felsefesini sürekli dillendiriyorduk. Bunun pratiğini tatbikatını gerçekleştirmemiz gerekir. Buna binaen nefreti her türlü hasebi ve partimize yakışmayan yaklaşımları bir tarafa atmamız gerekir” dedi.

Daha önce 21 Ekim’de başlayacak olan adaylık sürecinin genel merkezden gelen bir genelge doğrultusunda 1 Ekim tarihine alındığını ifade eden Aras, başvuruların ilçe başkanlıklarına yapılacağını söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 26- 27 Ekim tarihlerinde Van’a geleceklerini hatırlatan Aras, “Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ilimizde iki gün boyunca programları söz konusudur. Bu ziyaretleri sırasında yapacağı dört mitingin ilkini Urartu’da gerçekleştirecek. Diğer üçünü de daha sonra belirlenecek üç ilçemizde gerçekleştirilecektir. Başbakanımız, Van’a önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. Bundan dolayı her birimiz üstümüze düşen görevi ifa edecek şekilde, başbakanımızın şanına ve partimize yakışır şekilde bir program yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında konteynır kentlerdeki açlık grevleri olaylarına parti olarak hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Aras, “Biz sürekli bu kardeşlerimizi yanında olduk. Devletin bütün imkanlarını bunlara seferber edeceğimizi yaptığımız basın açıklamalarıyla duyurduk. Burada 29 bin 500 aileye 2 yıl boyunca suyundan elektriğine kadar bütün imkanları seferber ettik. Geriye kalan 230 ailemizden bazılarına kira yardımı, bazılarına istihdam sağlanacaktır. Fakat Van’da adeta çok büyük bir hadise olmuşçasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri dün ilimizi ziyaretleri sırasında ilk gittikleri yer konteynır kenti oldu. Resmi mercilerden bilgi almamaksızın direk ziyaretlerinin konteynır kent olması çok manidardır. Nitekim daha sonra Vali Doğan’la yaptıkları görüşme neticesinde de valilik devlet gerekeni yapmıştır. Bu imkanları bizde kendilerine sunacağız. Dolayısıyla bunların burayı bir an önce terk etmesi noktasında düşünceleri olmuştur. Dünde sayın valimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde pazartesi günü konteynır kentlerde kalan vatandaşların sıkıntıları tekrar görüşülecek ve inşallah en kısa zamanda bu vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilecektir” şeklinde konuştu.

İşkur tarafından deprem sonrasında alınan ve iki yıl boyunca çeşitli görevlerde çalıştırılan elemanların işten çıkarılması sorununu da gerekli yerlerle görüştüklerini dile getiren Aras, devlet büyüklerinin bu sıkıntıyı da gidereceğinin temennisinde bulundu.

Toplantıda AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Eyyüp Acar, Belediye Meclis Üyesi Ümit Kanan, İl Genel Meclis Üyesi Kemal Beydoğan, Gürpınar Belediye Başkanı Yaşar Fuat Atan'ın yaptığı kısa konuşmaların ardından kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar yapılan hizmetlerin AK Parti’nin son 10-11 yılda yaptığı hizmetlerden daha az olduğunu vurguladı.

Konteynır kentlerde kalan vatandaşların sıkıntılarını çözme noktasında gereken tüm çabayı sarf ettiklerini ifade eden Kayatürk, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Konuşmalarında seçim sürecinin yaklaşması nedeniyle teşkilat olarak seçime ciddi bir şekilde odaklanması gerektiğini belirten Kayatürk, “Bizler burada çözümünün bizde olmadığı problemleri tartışıyoruz. Burada bir yerel yönetimler grubu var. İlin belediye başkanı başka partiden. 27 tane il genel meclis üyesi başka bir partiden. Bizim 17 tane il genel meclis üyemiz var. Dolayısıyla bizim burada gece gündüz tartıştığımız konuların hiç birinin sorumluluğu mesuliyeti bizde değildir. Ama insanlar neden bunu soruyor. Çünkü öbür taraftan bir medet ummuyorlar ondan dolayı, öbür taraftan umutları olmadığı için bize geliyorlar. Bizlere gelip bir şeyler söylüyorsunuz da, öbür taraftan asıl problemi çözmesi gereken insanlara neden bir şeyler söylemiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Gülşen Orhan da, demokrasi adına, kalkınma adına, huzur adına, refah adına Türkiye’nin belli bir değişim dönüşüm geçirerek belli bir seviyeye geldiğini dile getirerek, “Bu gün herkesin hakkının hukukunun masaya yatırıldığı bir Türkiye. Herkesin söz sahibi olduğu bir Türkiye var karşımızda. Aynı zamanda devletin varlığı ve bütünlüğü gücü üzerine kurulu devletin değişimi doğrultusunda da yine halk odaklı çalışmalar neticesinde devletin kaynakları yine bu memleketin yolu, hastanesi, okulu, elektriği, suyu ve her türlü hizmet olarak geri dönmektedir” dedi.
Memleketin en büyük sorununun yıllardan beri Kürt sorunu olduğunu ifade eden AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti iktidarları öncesinde vatandaşını hiçe sayan, ötekileştiren, ret, inkar, asimilasyon politikaları ile varlıklarını hiçe sayan bir anlayış iş başındaydı. Bunun neticesinde geride bıraktığımız 30 yıllık süreç zarfında 40 bine yakın, insanımız hayatını kaybetti. Bununla birlikte yaklaşık 350 milyar dolarlık sermaye heba oldu. Yüz binlerce bölge insanı köyünden yerinden yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Aynı şekilde dindar insanlara da inancını yaşamak isteyen insanlara da aynı uygulamalar yapıldı. Ancak AK Parti hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Bu sorunun çözümü için değil elini bütün vücudunu taşın altına koydu” dedi.

Başbakanın pazartesi günü yeni paketin açıklayacağını ifade eden Bilici, “Daha henüz paket açıklanmadan, henüz paketin içeriği bilinmeden muhalif gruplar açıklamalar yapmaya başladı. Pazartesi günü açıklanacak olan paket Türkiye’nin demokratikleşmesine Türkiye’nin insan hak ve hürriyetlerine daha önem veren, sorun ve sıkıntıların giderilmesi noktasında daha aydınlık yarınlar açısından önemli adımlar atılacak ümidini taşıyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Şanlıurfa Milletvekili İl Koordinatörü Yahya Akman ise, teşkilata genç kesimin, kadınların ve eğitimli insanların biraz daha fazla yer almalarını istediklerini belirterek, “Bu nedenle gerek yaşa, gerek eğitime, gerek cinsiyete takılan bir kısım kardeşlerimiz hiç küsmeden üzülmeden bozulmadan bu kervan içerisindeki yolculuklarına devam etmeliler” dedi.

Çok önemli bir seçimin arifesinde olduğunu vurgulayan Akman, “AK Parti’yi baştan indirmek isteyen, AK Parti’nin görevde olmasından rahatsız olan çevreler bizim için bu seçim sonuçlarının ciddi bir referandum olarak algılayacaklardır. Ben bu toplantının Van için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber