-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Gazipaşa'daki ibadet alanının, ticari alan olarak değiştirilmesini sağlayan imar değişikliğine 'evet' oyu veren AK Partili meclis üyesini, artık partili olarak görmediğini söyledi. Yağcı, "Bu arkadaşımız aynı zamanda Yüreğir Belediyesi Başkan Vekilliğini yapmaktadır. Orada da gereği yapılacaktır" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı son oturumda görüşülen ve büyük tartışmalara yol açan 1/5000'lik imar planları hakkında sert açıklamalar yaptı. Yağcı, Gazipaşa'daki ibadet alanının, ticari alan olarak değiştirilmesini sağlayan oylamada 10 evet, 9 hayır oyunun çıktığını hatırlatarak, "Bazı basın yayın organlarında, bu oylama üzerinden partimiz yıpratılmak isteniyor. Bu 10 evet oyunun içerisinde 1 tane AK Partili vardı. O da AK partili 'idi'. Onun dışında 8 üyesi olan MHP'nin 4 üyesi 'evet' oyu kullandı, 4 üyesi de çekimser kaldı. CHP'nin 3 üyesi evet, 3 üyesi hayır oyu kullandı 2 üyesi de meclise gelmedi. MHP'ye laf yok, CHP'ye laf yok ama AK Parti töhmet altında tutuluyor" dedi.

ESKİ ARKADAŞIMIZ DİYE BAHSETTİ
Yağcı, ibadet alanının ticari alana dönüştürülmesi yönünde oy kullanan AK Partili Murat Türk'ten 'eski arkadaşımız' diye bahsetti. Gazetecilerin, 'Murat Türk partiden ihraç edildi mi?' sorusuna, "Ne icap ediyorsa yapılacaktır" diyerek karşılık veren Yağcı, "Bu arkadaşımız aynı zamanda Yüreğir Belediyesi Başkan Vekilliğini yapmaktadır. Orada da gereği yapılacaktır" diye konuştu. Yağcı, konuyla ilgili görüşmelerde çekimser oy kullanan partililerinin yaptıkları savunmaların da araştırılacağını kaydetti.
İbadet alanının korunmasına yönelik siyasi ve hukuki olarak ellerinden ne geliyorlarsa yapacaklarını vurgulayan Yağcı, şunları söyledi:
"Bu imar tadilatında tek problem bu cami alanında değil. Olan bütün yanlışlıkların üzerine hep beraber gitmemiz lazım. 25 binlik planın ilkelerine uymayan bütün 5 binlikler nazarımızda gayri meşrudur. Eğer bu gayri meşruluklara, yanlışlıklara alet olan benim arkadaşlarım varsa, bilsinler artık benim arkadaşım olmayacaklardır. Bizimle yol yürümek isteyenler, partimizin temel ilkelerine uyma mecburiyetindeler. Ancak her toplumda bulunabilecek bazı yanlış kişiler yüzünden ki aramızda çok az ki 1 arkadaşımız, eski arkadaşımız diyelim; bir yanlış yaptı diye partimizin yıpratılmasına müsaade etmeyiz."

ALDIRMAZ'I GÖREVE DAVET ETTİ
Yağcı, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bu işin Bağdat'ı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dır. Sayın Aldırmaz'ı göreve davet ediyorum. Sadece cami alanıyla ilgili değil, tüm yanlış kararların meclise iade edilmesini istiyorum. Bu Sayın Aldırmaz'ın yetkisi dahilindedir. Eğer bu yapılmazsa, gerekirse parsel parsel tüm yanlışlıkların üzerinde durur ve onun sorumlularının hesap vermesini sağlarım. Hiç kimse Adanalının müşterek menfaatlerini bir kişinin cebine koyamaz. Gerekirse meclis üyelerimiz vasıtasıyla yanlış kararlara itiraz ederek yeniden meclis gündemine gelmesini sağlarız; gerekirse de yargı yoluna başvurarak bu yanlışlıkların iptalini sağlarız. Herkes hesabını böyle bilsin, adımını öyle atsın" şeklinde konuştu.

"MÜFTÜLÜK GÖRÜŞMESİ YALAN"
Yağcı, bazı meclis üyelerinin Müftülükle görüşüp, camiye ihtiyaç olmadığı yönündeki açıklamalarını, "Yalan üzerine kurulan bina, bir üfürükle yıkılır" diyerek nitelendirdi. Yağcı, Müftülükle yapılan yazışmaları gazetecilere göstererek, "Yazışmalarda görüldüğü üzere acilen camiye ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Söz konusu alan hakkında daha önceki parti toplantılarında meclis üyelerini uyardığını açıklayan Yağcı, sert konuşmasını buna bağladı.
Yağcı, Baraj Çamlığına otel yapılacağına ilişkin tartışmalara da "Yasalara göre bir miktar yeşil alanın yerine başka proje yapılırken yasalara göre aynı miktarda yeşil alan oluşturulması gerekiyor. Bizim tek konumuz cami alanı değil. Bu konunun da takipçisiyiz" diye konuştu.
(SZP-AKL-Y)

18.12.2012 13:35:02 TSI

Editör: Wan Haber