Ankara'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında milletvekillerinin katıldığı toplantının verimli geçtiğini belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, otomotiv test merkezi için hukuki süreçte engel olmadığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında Bursa milletvekillerinin katılımıyla toplantı yapan Sedat Yalçın, Bursa'nın bütün konularını birer birer konuştuklarını ifade etti. Çalışmaların hangi aşamaya geldiği ve hedeflerini masaya yatırdıklarını kaydeden Yalçın, Ertuğrul Mahallesi'nde hazine ile Nilüfer Belediyesi'ni mahkemelik eden yeşil alanlar konusunu da konuştuklarını ifade etti. Yalçın, Ertuğrul Mahallesi'ndeki sıkıntının en kısa zamanda sonuca ulaşacağını vurguladı.
TOKİ konutlarında yaşanan yönetim sorunu ile düzenleme yapıldığını hatırlatan Yalçın, şöyle devam etti:
"Özellikle Hamitler'deki TOKİ'den bu yönde bize yoğun şikayetler vardı. TOKİ kendi yaptığı binalarda yönetimleri özel bir şirkete veriyor. Ancak TOKİ sakinleri ise kendi yönetimlerini kendileri belirlemek istiyor. Ciddi bir hukuki sorun var. Bu konunun çözüme kavuşmasını sağlamak için konuyu Ankara'da gündeme getirdim. Milletvekilimiz Mustafa Öztürk vasıtasıyla TOKİ ile de görüşüldü. TOKİ çekilecek ve site sakinlerinin seçtiği yönetime devredilecek."

"TEKSTİL BOYAHANELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK"
Bursa'nın şehir merkezindeki tekstil boyahaneleriyle ilgili şikayetler aldıklarını da hatırlatan Yalçın, "Bu konuyu Sanayi Bakanlığı'nın gündemine taşıdık. Tekstil boyahanelerinin şehir dışına alınmasına yönelik bir çalışma var. Bu konuyu da gündeme getirdim. Bursa'da şehir içinde tekstil boyahanesi kalmasın istiyoruz. Bu konunun da kısa zamanda çözüme kavuşacağını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"OT PARASI YATIRILDI"
Otomotiv test merkezi ile ilgili 465 bin TL ot parasının yatırıldığının müjdesini veren Yalçın, "Yerin hazineden tahsisi konusunda TSE başvurusunu yapmaya başlayacak. Bir hukuki süreçte engel yok. Türkiye'nin otomotiv merkezi Bursa'dır. Yoğun bir üretimin olduğu bir yerde test merkezinin olması çok doğal. Ama bu işin uluslararası kriterleri var. Tüm standartları Yenişehir'deki arazi sağlıyor. Çalışmalar yürüyor. Bursa için ciddi yatırım. Türkiye'nin de her yıl 15 milyon avroluk test masrafı da yurt içinde kalkacak" dedi.
(YS-İHS

19.02.2013 14:57:06 TSI

Editör: Wan Haber