AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, "Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Cumhuriyet tarihinde Bolu'ya yapılamayanı yapan cesur yürekli bir başkandır. Onun da kusurlar vardır ancak yaptığı işlere kimsenin laf söyleme hakkı yoktur" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın yerel seçimlerden, gençlik kollarında yaşanan istifalara kadar bir çok konuda değerlendirme yaptı. Sayın, AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Ömer Deligöz'ün istifası sonrasında yaşanan gerginlikler sonrasında ilk defa bu kadar açık ve net konuştu. Sayın, "Ben onları kendi evladımdan ayırt etmedim. Kaldı ki kendi evladımı hafta bir bezen 15 günde bir gördüğüm olur ben onlarla her zaman bir aradaydım. Aynı kapıdan girip çıkıyorduk. Ama birdenbire ne olduysa oldu ve ortam gerildi. Sanırım birileri devreye girdi. Ama kimdir bunlar bilmiyorum. Bilsem gider yüzüne de söylerim. Yapılan açıklamalar Ak Parti camiası adına tabi ki üzücü. Gençlik kolları başkanı görevden alınmadan bir akşam önce bir araya gelmiştik. Bana kendisinin Ankara'ya çağırıldığını söyledi. Bende konunun ne olduğunu bilmediğimi ve çağrıldıysa gitmesi gerektiğini söyledim. Ondan sonra beni bir daha aramadı. Görevden alındığını başkasından öğrendim. Yoksa görevden ayrılmasına kadar gelen süreç içerisinde elbette ki çok görüşmelerimiz oldu. Gençlik kolları teşkilatımızın derlenip toparlanması, gerçekten aktif üretken bir hale gelebilmesi için çok çalışmalar yapıldı. Genel merkez bu çalışmaları koordineli bir şekilde takip etti ve bir noktadan sonra başka çarenin kalmadığını söylediler. Ama bunu hep engellemeye çalıştım. Yani gençlerimiz dağıldı. Tabi Ömer için kötü bir tecrübe oldu. Tabi o tüm çalışmalarda yanımızdaydı ama toparlayamadı. Bununla birlikte kalbini kırdıysam hakkını helal etmesini isterim. Ömer okulunu bitiremedi. Aslında okulunu bitiremediği için siyasete ara vermesi gerektiğini söyleseydi çok daha şık olacaktı. Ben de hala kendisi ile görüşemedim" diye konuştu.
Ömer Sayın konuyla ilgili olarak, "Gençlik kolları başkanlığına gelecek kişi için genel merkezin gençlik kolları karar verecek. Biz isimler bildirdik. AK Parti gençliği geniş envantere sahip gençlere sahip" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Cumhuriyet tarihinde Bolu'ya gelmiş en cesur belediye başkanı olduğunu ifade eden Sayın sözlerine şöyle devam etti;
"Alaaddin Yılmaz şahsına münhasır bir insan. Benimde 20 yıllık dostum. Benimde keşke şu yapmasa, söylemese dediğim şeyler vardır. Ama benim kimseyi eleştirme gibi bir yapım yok. Ben önce aynaya bakarım ve kendi hatalarımı görürüm. Alaaddin Yılmaz'ın da agresif yapısından kaynaklanan, maksadını aşan, kırıcı sözleri olmuş olabilir ama ben biliyorum ki kin tutmaz. Öfkelenir ama öfkesi sürmez. Ancak yaptığı icraatlar ile Cumhuriyet tarihinde Bolu'ya gelmiş en çalışkan ve cesur belediye başkanıdır. Yaptıklarıyla bunu herkes görüyor."

12.02.2013 18:38:59 TSI

Editör: Wan Haber