AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Belediye başkanımız, ilçe teşkilatımız ve milletvekillerimizle omuz omuza çalışıyoruz. Şuanda da Kahramanmaraş siyasi olarak Ankara'da daha güçlü temsil edilmektedir" dedi.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve parti yöneticileri, Elbistan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ettiler. AK Parti İl Başkanı Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri Elbistan'da AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler, Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, Izgın Belde Belediye Başkanı Ömer Çolak, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Demir ve Sırrı Demir, Kadın Kolları Başkanı Elife Aynur Soydan, Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Sönmez ve partililer tarafından karşılandı.
Parti binasında düzenlenen toplantının açılışında konuşan Ak parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek partisinin il yönetimine teşekkür etti.
Daha sonra bir açıklama yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan'ın potansiyeli ile önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Elbistan'ımız çok önemli bir potansiyele sahip ilçemiz. Elbistan ile gurur duyuyoruz. Kahramanmaraş olarak ilçelerimizle şuanda omuz omuza hep beraber hizmet mücadelesi içindeyiz. Elbistan ve Afşin ülkemizin en önemli enerji merkezleri arasındadır. Ülke ekonomisine yeni projelerle, sadece kendi bölgesine değil çok önemli kaynaklar kazandıracak. Bugün Elbistan merkezin nüfusu 100 bine yaklaşmış, köy ve beldeleri ile birlikte 150 bini bulmuş durumda. AK Parti döneminde de Elbistan'ın bu potansiyeli artarak devam ediyor. Ticarette, sanayide her alanda Elbistan'ımızı Türkiye'nin en önemli merkezleri haline getirme mücadelemiz devam edecek. Yeni dönemde de enerji başta olmak üzere çok büyük projeler var. Doğalgaz, hastanemiz inşallah yapılacak. Elbistan'ımız bu yeni dönemde çok daha modern bir şehir görünümüne kavuşacak. Belediye başkanımız çok gayretli çalışıyor. Belde belediye başkanlarımız görevlerini teslim edene kadar çok yoğun bir gayretin içindeler. İl genel meclis üyelerimiz çok yoğun çalışıyorlar. Örnek bir çalışma sergiliyorlar. Ben her yerde de örnek gösteriyorum. Konularına da hakimler, en ufak bir konu gündeme geldiğinde gerekli açıklamayı yapıyorlar ve basını bu konuda bilgilendiriyorlar."
Büyükşehir belediye başkanlığı ve adaylık süreci hakkında sorulan bir soruyu da cevaplandıran Erkoç, "AK Parti kurumsallaşmış, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sayın Menderes Türel beyin bir açıklaması oldu. Belli kriterleri olacak ve bir sürece bağlı olacak. Bu sürece göre aday olmak isteyenler başvuracaklar ve değerlendirilecek. Genel merkez bu kriterleri uygulayacak ve buradaki en önemli kriter; halkımızın görüşü ve fikridir. Kamuoyundaki kabullenilmesi. Bununla ilgili partimiz şuan bir süreç başlatmadı. Büyükşehir veya ilçe belediyeleri ile ilgili bir süreç başlamadı ve daha seçime zaman var" diye konuştu.
(OZR-AKL-Y)

31.01.2013 13:42:23 TSI

Editör: Wan Haber