AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca engelli vatandaş bulunduğunu belirtti.
İl Başkanı Dengiz, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, varlık aleminin en şereflisi olan insanın dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez hak ve özgürlükleri üzerine teorilerin geliştirildiği, çalışmaların yapıldığı dünyamızda engellilerin unutulmasının düşünülemeyeceğini ifade etti.
Dengiz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır.
Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu maalesef bedensel veya zihinsel engelli durumuna düşmüşlerdir. Dolayısıyla, el ele, gönül gönüle vererek engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, hayatı onlar için daha anlamlı ve daha yaşanılır kılmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda başkalarına muhtaç olmadan sürdürmek, onlara daha güzel yarınlar sunmak adına bugüne kadar yapılan iyileştirme çalışmalarının, bundan sonrada artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, başarılı, sağlıklı ve engelsiz yarınlar diliyorum."
(SK)

01.12.2012 16:33:50 TSI

Editör: Wan Haber