AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.
AK Parti il yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kampus alanı ve üniversitenin talepleri konusunda Ceylan'a bir dosya sundu.
AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da kanayan bir yara haline dönüşen yerleşke sorunun çözümü noktasında önemli adımlar atıldığını söyledi. Üniversitesinin Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampusunun olacağını hatırlatan Ceylan, Güney kampusunda herhangi bir sorun yaşanmazken, Kuzey yerleşke de bazı pürüzlerin olduğunu hatırlattı.
Bu alanda yaşanan sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini dile getiren Ceylan, Başbakan'ın talimatları doğrultusunda askeri kışlanın üniversiteye devri noktasındaki problemin en kısa sürede aşılacağını kaydetti.
Üniversitenin sorunlarının adım adım çözüldüğüne dikkati çeken Ceylan, "Rektörümüz Çorum için bir değer. Günün 20 saatini üniversite için çalışarak geçiriyor. Çorum için bir şans. Bu şehrin siyasileri ve yöneticileri hepimiz rektörümüzün yardımcısıyız. Her konuda gereken desteği sağlayacağız" dedi.
Ceylan,. Ayrıca iktidar partisi olarak Çorum tüm renklerinin dertlerini kendi dertleri gördüklerini belirterek, toplumun bütün katmanlarının sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda sağlayacaklarını belirterek, üniversitenin hiçbir zaman kentten kopuk olmayacağını vurguladı.
İstendiği taktirde şehrin dışından binlerce dönüm arazi bulunarak kampus kurulabileceğine dikkat çeken Alkan, "Biz şehre yakın olalım, üniversite öğrencileri kentten kopuk olmasın istiyoruz" diye konuştu.
Kent üniversitesi kavramına gerçek manada inanan bir üniversite olduklarını dile getiren Alkan, şu anda 11 bin öğrencisi bulunan üniversitenin gelecek yıllarda büyük bir öğrenci kitlesine kavuşacağını ifade ederek, bu öğrencilerin kente önemli bir katma değer sağlayacağına işaret etti.
Bugüne kadar hep 'üniversite eşittir kampus' söylemlerinin dile getirildiğini hatırlatan Alkan, "Üniversite demek sadece bina demek değildir. Bir üniversite için kampus elbette ki olacak, binalar olmazsa olmaz. Ama bizler bu binaların içerisinde bilim üreterek üniversiteyi anlamlı kılacağız. Üniversiteyi bilim yuvası haline getirmek için bu binaları yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar elbette Çorum için. Bu binaları sırtımıza alıp götürmeyeceğiz, bu araziler, bu binalar Çorum'un olacak. Önemli olan kalıcı hizmetler vermemizdir. Şu anda kampus sorunlarıyla uğraşıyorsak, gecikmişliğin bedelini ödüyoruz" dedi.
(MMY-BÖ)

22.01.2013 19:04:16 TSI

Editör: Wan Haber