Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çelik, mesajında şunlara yer verdi: "Medya, hayatımızın en önemli parçasıdır. Özellikle insanlar arasındaki iletişimde, devlet politikalarının halka bildirilmesinde, bilim ve teknolojik gelişmelerde ve değişik memleketlerdeki insanların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri hakkında bilgi edinilmesinde en önemli faktör de basın kuruluşlarıdır. Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri, özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Türkiye'de basın önemli ilerlemeler göstermiş, ülkemizin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da büyük katkılarda bulunmuştur.
Tabii, haber ve bilgileri basın aracılığıyla toplumun istifadesine sunan, bu işin emekçileri de şüphesiz gazetecilerimizdir. Gece, gündüz, tatil, bayram, özel gün vs. demeden durmadan mesai yaparak büyük bir özveriyle emek harcarlar. Bu nedenle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda çağın gerektirdiği geniş imkânlara sahip olmaları gerekmektedir. Bir ülkede fikir özgürlüğünün sağlanması, farklı görüşlerin ifade edilebilecek ortamlar bulması, ancak gazetecilerin konumunun iyileştirilmesiyle mümkün olabilir.
Basın mensuplarının çalışmaları, Türkiye'nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak varlığını sürdürmesine hizmet etmektedir. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, şüphesiz basınımızı ve dolayısıyla demokrasimizi daha da güçlü kılacaktır.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı vardır. Bu bakımdan basın mensuplarının görevlerini çağdaş imkânlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz" der.
Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.
Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyoruz. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.
Bu duygularla tüm basın emekçilerimizin, gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz"
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 13:52:48 TSI

Editör: Wan Haber