Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, Sosyal Güvenlik Kurumu Van İl Müdürü Mehmet Yüce'yi makamında ziyaret etti.
Sabah saatlerinde SGK'ya gelen AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, SGK İl Müdürü Yüce tarafından karşılandı. Ardından Yüce'nin makamına geçen Aras, burada kendisiyle ile bir süre sohbet ederek, yeni hizmet binalarında herhangi bir sıkıntının olup olmadığı konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Kurumun işleyişi ile ilgili sohbetlerde de bulunan Aras, depremde yıkılan binalarından dolayı YYÜ Araştırma Hastanesi eski binası önüne taşınan kurumun zor şartlar altında hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti. Yaşanan felaket sonrası aynı görüntünün bir çok kamu kurum kuruluşlarında da mevcut olduğunu ifade eden Aras, kısa sürede ayağa kalkan Van'ın bunları da geride bırakarak daha güzel günlere ulaşacağını kaydetti. Hükümetin bu noktada dünyada eşi ve benzeri görülmemiş çalışmalar yaptığını anlatan Aras, "Japonya bile ne kadar gelişmiş olmasına rağmen bir depremde uzun yıllar altında kalkamadığı bir felakette Allah'ın yardımı ile hükümetimiz en iyi şekilde üstesinden gelmiştir ve kısa bir sürede ilimizin yaralarını sarmıştır. Milletimizin de bu konudaki emekleri büyüktür. Tabiî ki ufak tefek sıkıntılar olacaktır ama yaşanan felaketin geneline baktığınızda sanki bu deprem yaşanmamış gibi bir his doğuyor içimize. Tüm bunlar devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğinden kaynaklanmıştır. Rabbim bu tür felaketleri hiçbir yerde bir daha yaşatmasın" dedi.
Yapılan ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüce ise, deprem sonrası büyük sıkıntılar çektiklerini vurgulayarak, yeni bina ile birlikte her şeyin yerine bir bir oturduğunu dile getirdi. Hükümetin Van ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu vurgulayan Yüce, Van'ı güzel günlerin beklediğini kaydetti.
Yapılan ikramların ardından Aras daha sonra bulunduğu yerden ayrıldı.
(SER-MET-Y)

09.01.2013 13:00:37 TSI

Editör: Wan Haber