Akşam saatlerinde İkinisan Caddesi üzerinde broşür dağıtan bir grup AK Partili, bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. Olayda 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralananlar partililerin araçları ile yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk ile AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, saldırıya tepki göstererek olayı kınadılar. Daha sonra hastaneye gelen AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ve Abdulmenaf Keyifli, yaralılara acil şifalar dileyerek, doktorlardan son durumları ile ilgili bilgiler aldı. 


Olay yerine gelen Burhan Kayatürk olaya tepki göstererek, “BDP bir türlü huyunu değiştirmiyor. BDP’nin demokratik seçimlere güveni yok. Parti oyları arttıkça bunlar çileden çıkıyor. Kamuoyu araştırmaları sonuçları çıktıkça bizim arkadaşlara bu şekil saldırılar oluyor. Hoş değil. Biz her zaman barış içerisinde bir yarış olsun istiyoruz. Fakat 3-4 tane şahıs bizim arkadaşlarımızı takip ediyor ve arkadaşlarımızın gittiği yere bir birlerine haber veriyorlar. Arabalarına dolup geliyorlar saldırılar yapıyor. Emniyetin de daha iyi önlem almasına inanıyorum” dedi.


Şuana kadar 30’a kadar saldırının gerçekleştiği olaylarda dün ise AK Parti Gençlik Kollarına da 5 ayrı mahallede saldırılar yapıldı.

1-002.jpg

2-006.jpg

3-004.jpg

4-003.jpg

5-004.jpg

6-002.jpg

8-002.jpg

7-002.jpg

9-002.jpg

10-002.jpg

Editör: Wan Haber