AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin'i ve yönetimini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Esasında biz ana muhalefet partisinin milletvekilleri gibi; 'artık darbe yapacak generaller kalmadı, hepsini tutukladılar' gibi generallerden ve milletin dışındaki güçlerden medet uman bir parti değiliz. Bizim kaynağımız millet ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Onun için bizlere yön verecek olan asıl gücün, gerçek anlamında sandık olduğuna inanıyoruz, sivil toplum kuruluşları olduğuna inanıyoruz, bu toplumu oluşturan değerler olduğuna inanıyoruz. Onun için sivil toplum kuruluşları ile de ilişkilerimizi güçlü tutmak istiyoruz" dedi.
Tüfenkçi, konuşmasına şöyle devam etti: "Malatya MÜSİAD'ın şimdiye kadar yaptığı çalışmaları biliyoruz. Hem ekonomik anlamda ve hem de sosyal sorumluluk alanında yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Yeni yönetimin de bundan sonra aynı şekilde çalışacaklarına inanıyoruz. Bundan sonra da ilin sorunlarını, ekonomik anlamda çözüm önerileriyle beraber ve hem de sosyal olaylar karşısında üyelerinin duruşlarını kamuoyuna yansıtmaları bakımından önemli. Bizlere de yol gösterici ve bu noktada diğer paydaşlarla beraber ilin kalkınması bakımında gayret gösterdiklerini biliyoruz. İnşallah bu gayret daha da artarak devam eder. İş adamlarının örgütlenmeleri, hem ilin sorunlarına sahip çıkma adına, hem ülke sorunlarına sahip çıkma adına ve hem de bulundukları meslekler adına sorunları gündeme getirmeleri önemli. Sivil toplum kuruluşlarının hem hükümetlere ve hem de muhalefet partilerine sorunların aktarımında ve çözüm üretmelerinde köprü görevi olmalarını istiyoruz."
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise ziyaret için teşekkür ederek, "Sivil toplum kuruluşları olarak; insanları bir araya getirip, aynı fayda altında toplamak ve birleştirmek bizlerin görevidir. Hükümetlere genel merkezimizin yaptığı gibi raporlar sunarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Malatya'da iyi bir hizmet etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
(BK-SO-Y)

07.02.2013 17:10:18 TSI

Editör: Wan Haber