Koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki AK Parti heyeti, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezine geldi. Zİyarette AK Parti’liler, CHP’lilere çikolata ve kandil simidi getirdi.

Yeni hükümetinin kurulması yönünde yapılacak koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Davutoğlu’nun ilk adresi CHP Genel Merkezi oldu. Başbakan Davutoğlu saat 14.12’de CHP Genel Merkezine geldi. Davutoğlu ile birlikte AK Parti’nin koalisyon heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM eski Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yer alıyor.

Ziyarete ev sahipliği yapan CHP heyetinde ise Kılıçdaroğlu’nun yanında Faik Öztrak, Haluk Koç, Akif Hamzaçebi, Selin Sayek Böke yer alıyor. Başbakan Davutoğlu’nun CHP Genel Merkezinden ayrılmasının ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç’un bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Öte yandan AK Parti heyeti Genel Merkeze eli boş gelmedi. AK Parti’liler, CHP’lilere çikolata ve kandil simidi getirdi.

Güvenlik önlemleri nedeniyle Başbakan Davutoğlu CHP Genel Merkezinden ayrılana kadar gazetecilerin Genel Merkezin içine girmesi yasaklandı.

Editör: Wan Haber