AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dün Diyarbakır'da gerçekleşen PKK'lı 3 kadının cenaze töreniyle ilgili olarak, "Dünkü cenaze töreninde ortaya çıkan sağduyu ve olumlu yaklaşım bize bu sürecin olumlu ve istenilen istikamete sonuçlanacağı noktasında daha fazla umut ışığı vermiş durumda. Ümit ediyoruz inşallah bu yaklaşım sonuna kadar devam eder" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti MKYK Toplantısı öncesinde Diyarbakır'da 3 PKK'lı kadının cenaze töreni ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Canikli, cenaze töreninin provokasyonlar için uygun bir zemin olduğuna dikkat çekerek, "Ancak veya en azından birilerini beklediği düşündüğü istediği gibi bir çatışma bir provokasyon olmadı. Bir sağduyu söz konusuydu" dedi.
Cenaze töreninde sağ duyunun hakim olmasını, istenilen sonuca ulaşılması noktasında bir umut ışığı olarak değerlendiren Canikli şunları söyledi:
"Türkiye'de milletimizin yıllardan beri özlediği bu barışın tesis edilebilmesi için herkesin bu yaklaşımı benimsemesi gerekir. Özümsemesi gerekir. Tek taraflı olarak sadece birilerinin bir bölümün toplumun bir bölümünün istemesiyle sonuç alınabilir bir olay değil bu. Herkesin onu büyük çoğunluğunun tasvip etmesi gerekir. Bu yönüyle de anlamlıdır. Daha umutla bakma imkanı veriyor dünkü cenaze töreninde ortaya çıkan sağduyu ve olumlu yaklaşım bize bu sürecin olumlu ve istenilen istikamete sonuçlanacağı noktasında daha fazla umut ışığı vermiş durumda. Ümit ediyoruz inşallah bu yaklaşım sonuna kadar devam eder. Bütün kesimler tarafından altını çizerek ifade etmek gerekir bütün ilgililer tarafından bu sağduyu ortamı desteklenerek devam eder ve inşallah Türkiye bu beladan milletimiz bu terör belasından biran önce kurtulur ve esas milletin refahı ve mutluluğu için daha çok kaynak aktarma imkanı ortaya çıkar."

MEHMET ALİ BİRAND'IN VEFATI
Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili olarak da AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Birand'ın özellikli bir kişi olduğunu söyleyerek, "Kendi alanında kendi mesleğinde bir farklılık ortaya koyabilmiş ve bunu topluma hissettirebilmiş, toplum tarafından benimsenmiş ve kabul edilmiş ve sevilmiş aynı zamanda... En önemlisi bu. Kendisini sevdirebilmiş, gerçek anlamda çok başarılı bir insandı o yönüyle'' diye konuştu.
Birand'ın başarılı gazeteciler yetiştirdiğine de dikkat çeken Canikli, "Büyük bir kayıp. Zaten ortaya konulan vatandaşlarımızın Türk milletinin yaklaşımı da ne kadar sevildiğini her alanda samimi olarak bağrına bastığını gösteriyor. İnanılmaz bir ilgi söz konusu her anlamda. Bu yönüyle Türkiye için büyük bir kayıp. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına başsağlığı biliyoruz" şeklinde konuştu.
(AT-ÖZ-Y)

18.01.2013 15:37:05 TSI

Editör: Wan Haber