AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için dün Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreniyle ilgili olarak, "Cenazelerle ilgili yapılan törenlerde olayın çıkmaması süreçte çok önemli bir gösterge, olumlu adımların da beraberinde geleceğini gösteren bir durum" dedi.
Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili olarak Elitaş, "Dün Türk basının çok değerli isimlerinden birini kaybetmedin üzüntüsünü yaşadık. Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine sabırlar diliyorum, basın camiasına başsağlığı temenni ediyorum. Gerçekten o yaşına rağmen genç bir insan gibi haberleri sunmak, evde sanki içimizden biriymiş gibi bizimle beraber olabilmek ve 25 yıldır sürdürdüğü Türk basınında çok önemli bir yer tutan 32. Gün programının uzun süre yapabilmek herkese nasip olan bir iş değildi. Önemli bir basın mensubuydu, kendilerine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenine ilişkin de değerlendirme yapan Elitaş, "Sağduyunun hakim olması bizim için önemli, sevindirici bir unsur. Bundan önceki süreçte farklı ortamlar ortaya çıkmıştı. O da Türk kamuoyunu rahatsız etmişti. Şu anda gelen cenazelerle ilgili yapılan törenlerde olayın çıkmaması süreçte çok önemli bir gösterge, olumlu adımların da beraberinde geleceğini gösteren bir durum. Biz her zaman şunu söylüyoruz, terör örgütü silahlarını bırakmalı, susturmak değil, demokratik bir ortam içerisinde her türlü mesele konuşulmalı, siyasette değerlendirilmeli ve TBMM'de değerlendirilip çözüm üretilmeli. Başka şekilde hiçbir meselelerin şiddetle terörle çözüm imkanı mümkün değildir" şeklinde konuştu.
(MÜG-ÖZ-Y)

18.01.2013 12:51:37 TSI

Editör: Wan Haber